sâmbătă, 5 septembrie 2020

Cum se schimba motorasele de la oglinda la Citroen C5

Am facut prostia si am vrut sa imi montez si eu LED in oglinda, ca sa vad cand isi face masina regenerarea filtrului de particule :)). Insa cand am desfacut oglinda, am rupt un culisaj care era montat pe unul dintre motorasele ce regleaza unghiul oglinzii. Nu faceti ca mine! :))

Sa va zic acum si cum va puteti repara oglinda electrica, in cazul in care ati rupt mecanismul ala cu motoras si cremaliera si acum intampinati aceeasi problema ca si mine.

Vorbim deci despre un Citroen C5, 2010, 2.0, 163 CP, cutie automata (insa acelasi mecanism,sa-l numim repair kit, este compatibil si cu alte automobile din gama PSA, gen Peugeot 206 207 306 307 308 Citroen C2 C3 C4).

Dupa ce am rupt mecanismul culisant, mi-am comandat imediat (din China) un altul. Apropo, timpul de livrare este foarte lung! In tot acest timp am pus niste bucati de cauciuc intre oglinda si carcasa (ca sa tina oglinda fixa in pozitia care iti ofera vizibilitatea necesara conducerii).

Acest mecanism, sau repair kit, este de pe AliExpress si puteti alege dintr-o multime de vanzatori, de unde vi se par preturile mai bune si timpul de livrare mai rapid.

Pasul 1 : Presupunand ca oglinda (sticla) este scoasa, desurubati cele trei subururi cu un torx de 10, apoi deconectati mufa ridicand acei clesti de plastic si impingand-o spre exterior cu o surubelnita mica.

Pasul 2 : Demontati partea rotunda de plastic trangand usor de papuceii aia care o tin blocata si impingand-o dintre oglinda spre exterior. (Sfat : 4 maini sunt mai utile decat doua :))).

Incepeti cu cei care va asigura o pozitie mai usoara de lucru. Dupa ce reusiti sa o scoateti putin, restul incepe sa iasa fara prea mare efort.

Pasul 3 : Conectati apoi mufa la noul mecanism si putem spune ca partea grea a trecut!
Dupa ce ati conectat mufa, puteti mecanismul in pozitia gaurilor (n-aveti cum sa gresiti) si insurubati cele trei subururi cu torxul.

Sfat : pentru a va asigura ca totul functioneaza, puteti tace un mic test de reglare pentru a vedea daca motorasele misca partea de fixare.

Pasul 4 : Acum cand sunteti siguri ca functioneaza, impingeti usor sticla oglinzii pe pozitie, inapoi in carcasa.

Drumuri bune!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu