sâmbătă, 8 august 2020

Cum se schimba suportii de motor (dreapta fata) pentru Citroen C5

Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Suport Motor Citroen C5 rupt
Brokern Engine Mount
Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Am crezut ca o sa fie munca de jumatate de ora, insa a durat doua ore si asta pentru ca cel care mi-a schimbat suportul de motor 
(dreapta fata) se pricepea!

Dupa cum stiti, am un Citroen C5 (2010, 2.0, 163 CP) cu care nu am avut nici o problema pana acum, insa piesele mai cedeaza din cand in cand. 

Observasem ca la oprire motorul cam tremura si vorbisem cu un prieten care m-a asigurat ca de vina sunt suportii de motor (engine mount). Ridicam capota, ''i-a uite frate, ti'e rupt, de asta iti vibreaza!''

Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Dau o cautare pe Autodoc sa vad ce suporti de motor se potrivesc la Citroen-ul meu C5 (2010, 2.0, 163 CP, pentru alte versiuni va trebui sa verificati daca se potrivesc aceleasi piese), si comand piesa cu serialul  49371586 si 80005197, ambele fiind suporti de motor de la Corteco, unde prima este metal cu cauciuc iar al doilea cod este asociat unui suport hidraulic pentru motoarele de Citroen si Peugeot. Gasiti in dreapta cum arata cele doua piese.

O sa explic mai jos cum am schimbat suportii de motor! 

In primul rand incarcati-va cu rabdare si ...bere rece! 

Suport Motor Citroen C5 / Engine Mount
Schimbare Suport Motor Citroen C5
Cautati sa aveti la indemana un cric sau o macara (am avut noroc ca acest prieten care m-a ajutat avea macara).
Pasul 1
Prindeti in urechea motorului un carlig pe care o sa-l legati la macara printr-o coarda/sufa.
Pasul 2 :
Ridicati macaraua pana coarda/sufa sa fie intinsa, insa nu in tensiune.
Pasul 3
Incepeti prin a desuruba suruburile. Nu exista o ordine anume a suruburilor, insa este important sa tineti suspendat motorul in timpul schimbarii.

Vasul de expansiune, notat de mine cu x, poate fi dat la o parte pentru a va usura munca, insa cu putina pricepere, se pot schimba suportii fara ca sa-l dati de tot afara. 

Am simtit deja schimbarea! Motorul nu mai vibreaza la pornire/oprire plus ca nici atunci si cand schimb intre P, R sau D (cutie automata), nu mai exista socul ala care il simteam inainte. Efortul se merita! 

Mult succes! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu