sâmbătă, 11 mai 2019

Romania merita mai mult ... timp sa-si revina!

Am fost "acasa" pentru vre-un an. Am zis sa dau o sansa Romaniei, sa incetez cu plecatu' si sa ma stabilesc in tara unde is oamenii care vorbesc aceeasi limba, au aceleasi traditii si sunt crescuti sub aceeasi cultura ca si mine.

Am inceput prin a face un curs care sa ma ajute sa obtin un job. L-am facut, l-am obtinut. Mi-am zis atunci ca daca merge raman, daca nu, o sa plec iar. Incepusem sa ma obisnuiesc, mi-am luat o masina pentru a ma deplasa la serviciu si aveam in plan sa-mi cumpar o casa. Cum Romania merita mai mult, iar eu nu, am simtit pe pielea mea rezultatul actiunii Statului Paralel atunci cand mie (si mai multor colegi) nu ni s-au prelungit contractele de munca. Fair deal, asa ca m-am resemnat rapid pentru ca stiam ca asa-i in Romania! Azi ai, maine iti este luat. M-am decis atunci sa fac pasi! Romania chiar merita mai mult ... timp sa-si revina! Trebuie lasata in pace, sa convietuiasca cu lichelele, betivanii si nesimtitii care-si vand votul pe 50 de lei.

Nu m-a lasat totusi sa plec asa usor! M-am pregatit sa vin la un interviu in Germania. Am pus cursa pe Bla Bla car, sa nu merg singur, macar prin Romania mai pot lua pasageri cu mine. Zis si facut, aveam 3 pasageri pana la Brasov. Plecam din Bacau pe la ora 05:00 dimineata, pe la 05:30 eram la intrare in Onesti! Bezna totala si ploua torential. 

Cum mergeam eu cu vreo 50-60km/h, iau o groapa cu roata fata-stanga. Imediat masina incepe sa tipe si erorile din bord sa faca precum bradul de Craciun. Trag pe dreapta, e clar, am facut pana! Am avut noroc de un pasager ca m-a ajutat si a tinut lumina ca sa vad si eu ceva cand schimb roata sparta cu cea de rezerva. Am schimbat-o si am continuat drumul spre Brasov. Hainele s-au uscat pe mine.
Las pasagerii si caut un service, totusi, nu pot merge asa pana in Germania! La service mi-au zis ca nu mai pot face nimic ca sa repare acel cauciuc si ca tre' sa iau unul nou. Le-am zis ca bine, sa-mi dea unul nou! :"Stai domnle ca ai jante pe 19" si n-avem cauciucuri asa mari". Incep sa rasfoiesc internetul. Gasesc cateva firme, insa doar dupa vreo juma de ora de telefoane am gasit una care sa aiba si pe stock aceste cauciucuri. Ma gandeam in tot acest timp sa anulez "tripul" asta si sa ma intorc acasa cu coada intre picioare!

Indreptare Jante Citroen C5
M-am dus insa la firma care avea cauciucurile si mecanicul mi-a zis ca ar fi bine sa iau macar doua. Ca sa evit orice fel de problema in lungul meu drum, i-am zis sa mi le schimbe pe toate 4, asa sunt sigur ca ajung in siguranta! Daca tot m-a prins intr-un moment in care faceam orice ca sa ajung cu bine, mi-a sugerat sa indrept si jantele ca na', daca tot sunt acolo. M-am prins ca vrea sa mai scoata ceva bani de pe mine, insa era un baietas din Vaslui si chiar mi-a placut cum isi facea treaba, asa ca i-am zis sa faca tot ce crede el ca trebuie, numai sa pot parcurge cei 2000 km!

Am plecat la drum si cu fiecare groapa luata (la cat de bombardat e drumul, n-aveai cum sa le ocolesti pe toate) parca mi se infingea un ac in inima!

Am iesit apoi din Romania si intru in civilizatie. Aici n-a plouat cu gropi iar Statul Paralel este in vacanta! Am pus masina pe Pilot automat si treaba mea era doar sa tin drept volanul.

Cu o oprire in Plzen, in Cehia, am ajuns apoi la destinatia finala! Deznodamantul acestei povesti este unul comic pentru ca eu n-aveam decat schimburi pentru doua zile, cat fac pe masina, dau interviul si ma intorc inapoi in Romania sa astept raspunsul insa, firma mi-a propus sa raman si "ca-mi cumpar eu alte haine, nu-i asta o problema"! Zis si facut!

Romania merita mai mult decat un cetatean ca mine!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu