duminică, 21 aprilie 2019

Problema cu semnalizarea la Citroen C5 2010. Rezolvata pas cu pas!


Pasul 1 
Pasul 2
Imi place cand reusesc sa gasesc o solutie sa o impart si cu altii pentru a nu-si toci si ei creierii. M-am trezit deodata ca nu imi mai merge semnalizarea stanga spate la un Citroen C5 2010.
 
Un prieten a zis ca ma ajuta sa o fac, si desfacem noi stopul, aduce aparat de masura, verificam pozitia, merge, pun avariile, merg toate in afara de stanga spate. Masoara iar : "Co*ie, nu iti vine curent aici! E intrerupt vreun fir!" Ma, nu te contrazic, insa asa deodata sa se rupa un fir, mi-e cam greu sa cred! Ne chinuim noi, in sus, in jos, nu merge!Am lasat-o pe dimineata. Am ramas la ideea mea de aseara, adica un contact imperfect la mufa undeva, si m-am dus sa aduc Acetona, pentru ca spray pentru contacte nu aveam. Am curatat bine pinii de la ambele mufe. Apoi i-am frecat cu o surubelnita sa fiu sigur ca se face contactul! Ma duc si incerc iar.
Pasul 3

Pasul 1 : Se desface mufa apasand exact unde arata sageata si se desfileteaza apoi acele doua suruburi marcate prin sageti.
 
Pasul 2 : Se apasa putin din interior si apoi sa trage spre dumneavoastra tot stopul

Pasul 3 : Se scoate acel soclu cu becuri, tinand cont ca are trei cleme flexibile care pot fi rupte usor.


Pasul 5
Pasul 4 : Se curata acei pini, lamele, cum vrei sa le numiti, cu alcool, acetona, spray de contacte, parfum sau ce mai aveti la indemana! Faceti asemenea si pentru Mufa mama si pentru Mufa tata!

Pasul 5 : Mufa care se scoate (si asta am primit-o recomandare de la colegul de pe grup, Moca Florin), este cea aratata cu sageata. Procedeul de scoatere si de bagare la loc este un proces simultan de tragere spre dumneavoastra, precum si de tras spre dreapta a clapetei rosii. Pentru a o baga la loc procesul este invers. Se impinge mufa si in acelasi timp impingeti spre stanga si clapeta rosie.

Pasul 6

Pasul 6 : Verificati daca totul e in regula, sa vi se aprinda pozitia si becul de semnalizare abia apoi continuati asamblarea.
Semnalizare Citroen C5 2010

Din ce am inteles de la procesul este unul asemanator si la schimbarea becului de semnalizare, bine, atunci nu este cazul sa curatati si pinii aceia.

Sper ca v-a fost de folos!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu