vineri, 22 martie 2019

Germania - Romania cu masina! Declar razboi Statului Paralel!

Au fost doua zile obositoare! Am aterizat la 23:30 la Berlin si la 00:00 deja eram in masina, in drum spre Romania! Te uiti pe GPS si iti arata un traseu pe care-l faci in 19h30''. 

In Germania, dupa doua curbe la dreapta, esti deja pe Autostrada care duce spre Dresden. Iesi de pe banda de accelerare deja cu 100km/h, ajungi pe banda 2 ai 130km/h, poti conduce asa pentru a respecta legea, insa pe unele portiuni, rulezi si cu 170 km/h pentru ca nu sunt restrictii. Nu exista groapa, asfalt lasat sau cadavre de animale. Padure in stanga si dreapta, muzica in casetofon, si sa tot conduci! E o placere! 

N-am apucat sa fac multe poze (noapte fiind), insa soferii care au fost prin Germania, stiu despre ce vorbesc! Ajungem in cateva ore in Cehia! Surprinzator sau nu, nici nu mi-am dat seama ca am iesit din Germania! Autostrada continua! Am oprit sa cumparam vigneta sa putem continua drumul fara amenda! Taxa nu e foarte mare, si cand o platesti stii ca foloseste la ceva! Este vizibil ca banii aia se duc unde trebuie!

Aici Autostrada da intr-o centura ocolitoare a orasului capitala, Praga. Asfaltul este la fel, ca in palma! Continuam drumul si trecem granita cu Slovacia. Am trecut rapid de Slovacia, chiar pe langa Bratislava. Nici nu stiu cand am iesit, portiunea pe care am condus fiind tot Autostrada.

Suntem pe la jumatate, am trecut 3 tari in cateva ore. Urmeaza Ungaria. Aici m-am saturat! Parca nu se mai termina autostrada aia! La un moment dat a trecuit sa circulam mai incet. Motivul? Se construia un alt tronson de autostrada! Pana sa ajungem la granita cu Romania la fiecare 50 km, gaseai parcari cu toalete curate, bai cu dusuri (pentru tir-isti), benzinarii moderne.

Padurea de eoliene te anunta ca inca n-ai iesit din Ungaria, astfel in stanga, dreapta si in fata e plin de ele! Ce-or face ungurii astia cu atatea eoliene, la ce le-or folosi!? Isi bat capu' aiurea! Mai bine de noi ca nu avem, traim mai linistiti, fara batai de cap.

O singura problema am avut in Ungaria. Waze-ul o luase razna, nu stiu care a fost cauza, insa cred ca ungurii ne-au sabotat, se jucau cu satelitul!

Intram in Romania prin Nadlac, A1, Autostrada noastra, e plina saraca de plombe si asfalt surpat! In stanga si dreapta  nici macar iarba nu mai este atat de verde. Intr-o parcare sta unu' pe-o galeata si asteapta bani de la cei care vor sa foloseasca toaleta. Autostrada nu doar ca e cum e, dar e si scurta! La un moment dat te duce intr-un Drum National, cu o banda/sens, aglomerat pentru ca ghici ce, pe acolo trec TIR-urile care fac economia Romaniei sa duduie!
Mergi cu 50km/h nu doar pentru ca drumu'i spart, dar si pentru ca trece prin multe sate, unde oricand iti poate sari un prost in fata. Te uiti stanga dreapta, vezi cum infloreste Romania! Infloreste saracia! Casele cad pe oameni, batrani imping carutele prin noroaie iar cainii latra a pustiu!

Aveti in dreapta un drum care se vrea a fi autostrada. Daca respecti toate restrictiile de viteza, ajungi la p*livara acasa!

A fost o experienta intresanta care s-a terminat cu un gust amar! In Romania Statul Paralel nu ne lasa sa ne civilizam. Ne influenteaza Guvernul si il impiedica sa faca ceea ce alte tari Europene au facut pentru ai lor cetateni! In cativa ani vor mai ramane aici doar ei, cei care-si vad doar de interesul propriu!

Suntem buni si noi de ceva in Europa! Adunam fiarele lor vechi, le indreptam si le videm ca fiind conduse in Germania de catre o batranica, doar duminica, pana la farmacie si inapoi. Pana la urma nu bate si nu troncane ...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu