vineri, 18 ianuarie 2019

Cum se procedeaza pentru a face RAR-ul la o masina!

Va zic eu mai pe romaneste, fara termini din DEX !

In primul rand trebuie sa va faceti o programare! Fiecare cu metoda lui. Apelati la un samsar care va ia banii, sau singurel Online, la adresa : http://pro.rarom.ro/protara/programari.asp sau la nr de telefon : 0219672, In ambele cazuri vi se va cere Numarul de Sasiu (de obicei contine o combinatie de 17 Litere si cifre), i se mai spune VIN.

Numere Provizorii Rosii
Numere Provizorii (Rosii)
Pentru ca se aduc multe masini in Romania, cozile sunt imense asa ca sfatul meu este sa va faceti programarea chiar dupa ce cumparati masina (programarea la RAR online sau la telefon poate sa cada la un timp de 2-3 luni si in acest timp sa va expire numerele rosii).

In cazul in care ati facut programarea RAR si aceasta depaseste 3 luni din momentul in care doriti sa faceti o inmatriculare provizorie (numere rosii), va sfatuiesc sa inmatricularea provizorie sa o faceti intai pe doua luni, socotiti apoi cand aveti RAR-ul, iar de la data programarii RAR, dati inapoi o luna si 3 zile, si mai scoateti un rand de numere rostii (inmatriculare provizorie) pe inca 30 de zile, altfel va expira numere si va trebui sa duceti masina la RAR pe platforma.Progamare RAR Bacau
Progamare RAR Bacau
Ati ajuns in ziua in care sunteti programat la RAR. Va deplasati la Unitatea respectiva, ziceti portarului ca aveti programare la Ora la care aveti, acesta va da sa completati un formular in care atentie In prima parte sunt datele celui care duce masina la RAR (nu trebuie neaparat sa fie proprietarul in persoana) si de la mijloc in jos sunt datele proprietarului. Dupa ce ati completat va intoarceti la portar si acesta va da programarea facuta de dumneavoastra pe net (o are el deja printata) va spune la ce linie sa trageti masina, in functie de tonaj. (in Bacau sunt 3 linii, pe mine m-au trimis la linia 2).

Asteptati la coada aia (dureaza cam 15 minute de masina) apoi intrati dumneavoastra. O sa trebuiasca sa aveti 3 hartii mari si late : Cartea masinii (cea primita la cumpararea masinii, unde este scris si VIN-ul), Cererea primita de la portar completata cu datele dumneavoastra si a proprietarului si Programarea (primita tot de la portar). Acestea le dati celui care va ia in primire masina. Va intoarceti in sala de asteptare si cu buletinul in mana, cand sunteti strigati, va duceti la Ghiseul la care va striga, si va inmaneaza actele. Va vor cere apoi sa mergeti la Caserie sa platiti (depinde de inspectie) o suma de bani. Pentru mine a fost 459 lei. Aici veti primi factura si bon fiscal. Cand va iese masina din hala, atunci dumneavoastra mergeti sa o luati, ii dati factura aceluia care v-a scos masina si primiti alte indicatii. Daca masina a fost adusa din alta tara, cel mai sigur va trebui sa veniti a doua zi pentru a ridica Cartea masinii si Certificatul.
Masinile care nu respecta normele de emisie, sau au alte probleme vor fi rechemate.

O sa incerc sa scriu si un articol despre bataia de cap cu numerele negre!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu