luni, 28 ianuarie 2019

Cum sa inmatriculezi o masina cumparata din afara tarii!

E mare bataie de cap, insa am sa incerc sa va explic simplu dar direct ce trebuie sa faceti, ca sa nu patiti ca mine!

Eu mi-am terminat perioada de numere provizorii (rosii), am facut si RAR-ul si acum urma sa o
inmatriculez cu numere permanente (negre). Pentru toate acestea am facut mereu programari online.

Numere permanente negre
Numere permanente (negre)
Cu actele care credeam eu ca pot inmatricula masina, pe care le gasiti si pe site-ul drpciv.ro, merg la Politie cu vreo ora jumatate inainte de programarea mea. M-am prezentat mai inainte pentru ca auzisem ca daca cumperi o masina din afara tarii, trebuie sa ai factura de cumparare tradusa (din germana in romana, din franceza in romana, din italiana in romana, etc). Ma duc frumos la parteru' blocului de langa Politie pentru ca acolo am vazut ca au Xerox, Traduceri si alte prostii. Imi vine randu' si ii zic : 
- "Vreau sa imi traduceti si mie factura asta, si o copie dupa cartea masinii, va rog!"
- "Dosaru' pentru Primarie l-ati pregatit?"
- "Ce dosar pentru Primarie, eu vreau sa inmatriculez masina aici la Politie, am programare intr-o ora!"
- "Pai nu stiu daca mai apucati, ca va trebuie o stampila pe nu stiu care hartie, de la Primarie!"
- "Bine, hai pregatiti-mi dumneavoastra Dosarul pentru Primarie"
Imi pune ea hartiile necesare, si ma trimite la Primarie! Repet, Primarie! Ajung la Primarie, portarul mi-a zis ca treburile astea nu se fac la Primaria Bacau, ci la Taxe si Impozite Locale. Deci, daca cumva sunteti trimis la Primarie, mergeti direct la Taxe si Impozite Locale, nu mai pierdeti timpu'.

Pentru a nu pierde ziua, asigurati-va ca aveti de la Dealer un Certificat fiscal de pe firma, in care sa fie mentionata si masina (doar in orase, am inteles ca la sate nu este necesar acest certificat), altfel nu o puteti trece pe numele dumneavoastra acolo la Taxe si Impozite, deci nu primiti atat de cautata "stampila de la Primarie"!


Declaratie Fiscala Taxe si Impozite
Declaratie Fiscala Taxe si Impozite
Dupa ce ati completat si o Declaratie Fiscala unde treceti masina pe care doriti sa o inmatriculati, la rubrica unde aceasta trebuie sa figureze, in functie de capacitatea cilindrica, cu toate acestea in brate, va asteptati numarul de bon, mergeti la Ghiseu unde va asteapta o doamna simpatica, dornica sa va ajute! :))! Acolo sigur veti avea ceva lipsa, insa o sa gasiti ce cautati in plasa cu acte! Aaaaaaa, sa nu uitati sa aveti un Dosar din ala de hartie cu voi altfel s-ar putea ca doamna draguta sa va intoarca!

Terminati cu Taxele si Impozitele, si puteti merge iarasi la Xerox undeva si va aranjeaza in Dosarel toate hartoagele care v-au ramas si care sunt necesare pentru a va prezenta la Politie. Atentie, proprietarul de drept trebuie sa fie prezent, sau o alta persoana care are procura de la proprietar!


Aici verifica actele, va alegeti numerele (daca doriti preferentiale), platiti taxa si o sa primiti o chitanta cu care puteti ridica numerele negre, in aceeasi zi, dupa ora 16:00.

La ridicarea numerelor trebuie sa aveti Cartea de identitate (buletinul) proprietarului si chitanta despre care va spuneam mai sus. O sa primiti numerele si o Dovada ca vehicolul a fost inmatriculat, urmand ca Certificatul de Inmatriculare sa vina la ceva timp, prin Posta! O sa primiti un telefon de la postas in ziua in care ajunge. Daca nu sunteti acasa in ziua aceea, il puteti ridica de la Posta de langa Gara (bacau).


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu