miercuri, 17 octombrie 2018

Update Firmware Rneg R50b R50.03 si Harti Rneg2016-2 Pentru Citroen C5

Am incercat de curand sa pun harti mai noi pe GPS-ul de pe Citroen C5 (2010)  si m-am confruntat cu o problema pe care alti utilizatori nu pareau sa o aiba, si anume Eroarea 0x3000 : "Software update has failed due to an error. 0x3000 Update medium not ok - please check ". M-am mai interesat si prin alte forumuri, insa nu era o eroare care sa le fi aparut si altora. Initial am crezut ca n-am folosit un card destul de bun.

Citroen C5 Exclusive
Citroen C5 Exclusive
Cum am facut ca sa pot instala in final hartile Rneg2016-2?
Primul pas a fost sa incerc un Update de Firmware. Nu verificasem ce versiune aveam, insa voi puteti verifica apasand pe butonul Setup si selectand Software version. Daca aveti versiunea Rneg R50b R50.03 atunci puteti continua direct cu hartile (pe care le explic in urmatorii pasi). Daca nu o aveti, atunci o puteti downloada de aici : Download Rneg R50b R50.03

Mod de Copiere (firmware Rneg R50b R50.03) pe card si instalare 

- Aceasta este o arhiva. Dezarhivati-o. (Click dreapta pe fisier - extract in folderul etc)
- Inserati in  Laptop/Calculator un card SD. Formatati-l (Click dreapta - Format) in formatul FAT32 si cu o alocare de 64kilobiti. 
- Quick format poate fi bifat. Apasati apoi Start.
- De unde s-a dezarhivat arhiva Rneg R50b R50.03, copiati pe cardul SD continutul folderului  Trebuie sa aveti doua fisiere. Unul "HEADUNIT" si unul "HBUPDATE.DEF".
- Introduceti cardul SD in Navigatia dumneavoastra
- Porniti motorul (este foarte importat ca motorul sa fie pornit ca sa alimenteze Navigatia si ca masina sa nu intre in Economy mode).
-  O sa primiti un mesaj de informare ca se poate face un Update si daca sunteti de acord sa apasati YES.
- Incepe Update-ul care dureaza 25-30 de minute (timpul depinzand si de alegerea cardului (clasa 10 - cea mai rapida, sau o clasa mai inferioara). Nu opriti motorul in tot acest timp, altfel puteti afecta intregul sistem si va mai salveaza doar Reprezentanta Citroen.
- Odata ajuns la final, sistemul se restarteaza.
- Verificati versiunea softului prin apasarea butonului Setup si selectand Software version. Ar trebui sa va scrie Rneg R50b R50.03

Revenind la Updatarea Hartilor  Rneg2016-2:

- Downloadati arhiva aceasta : Download Harti Rneg2016-2 . Are 6.35 GB.
- Dezarhivati-o intr-un folder (eu am folosit 7ZIP pentru dezarhivare)
- Pe acelasi card cu care ati facut update-ul de firmware (trebuie sa-l formatati iarasi) sau pe un alt card de minim 16GB, copiati continutul folderului abia dezarhivat. Ar trebui sa aveti un folder numit "Copy SD" acela il copiati pe cardul dumneavoastra SD abia formatat.
- Dupa ces-a terminat de copiat, redenumiti folderul "Copy SD" in "database". Atentie, fara ghilileme.
- Puneti contactul. O sa va dea un mesaj cum ca nu aveti inserat un SD card cu Navigatie
- Bagati cardul SD, asteptati putin si treaba ar trebui sa fie rezolvata!

15 comentarii :

 1. Pentru 2017 sau 2018 nu a apărut nimic?

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut! Pe modelul acesta de masina, cu navigatie de acest tip, nu a aparut inca. Sper totusi sa apara, si eu as vrea sa ii fac un update la 2018!

  RăspundețiȘtergere
 3. buna ziua am citroen c5 exclusiv din 2011 si are versiunea de soft ng_D_N42b_n42.01 puteti sa-mi ziceti ce versiune mai noua exista?

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc! De mare ajutor. Instalat pe un C5 din 2010.

  RăspundețiȘtergere
 5. salut. am incercat sa bag softul si mi a aparut eroarea de mai sus si de aici nu mai pot sa fac nimika . ce este de facut. te rog sa ma ajuti caci habar nu am ce sa fac. multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
 6. Instalatre reusita,multumesc sper sa mai puneti si harti mai noi:d ✌����

  RăspundețiȘtergere
 7. romyo cum ai facut update la versiunea gps. ce versiune aveai inaite? sau ai updatat doar hartile? pleaseee help.

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu am Rneg daca asa ai si si tu e simplu prima data versiunea de soft o pui p un card nou formatatat,apoi hartile la fel le dezarhivezi pe un card formatat de minim 16 gb

  RăspundețiȘtergere
 9. Am instalat pe un Peugeot 308 din 2009 cu rneg_D_R20ter_R20.07 si a mers foarte bine . La fel si navigatia. Multumesc !

  RăspundețiȘtergere