vineri, 13 iulie 2018

Cum sa iei examenul Auto categoria A din prima!

Permis de conducere Categoria A
Permis Categoria A
Nu va zic nici un secret de stat, nu fac vreo promisiune electorala si nici nu va spun povesti. Secretul obtinerii permisului de conducere (si nu ma refer doar la categoria A, de motociclete) consta in concentrarea ta asupra sarcinilor pe care le ai. In primul rand, cand ai timp liber, 10 minute pe zi, 20, sau cate ai tu, sa te asezi frumos la un calculator sau direct pe telefonul mobil, si sa faci chestionare auto tata! Alea's baza! 

Daca ti-e mai confortabil pe calculator, site-ul www.drpciv.ro va ofera aceleasi chestionare cu care veti avea de a face la examenul auto propriu-zis, precum si  interfata acestora este identica. Va familiarizati astfel cu testele, iar acolo nu o sa mai tremurati de frica, avand in vedere faptul ca deja va sunt cunoscute.
Motociclete Categoria AM, A2 si A
Motociclete Categoria AM, A2 si A

Daca utilizati telefoanele mobile, atunci va recomand sa folositi aplicatia DRPCIV chestionare pe care o puteti descarca de pe Google Play sau de pe Apple Store, depinzand de ce device folositi. Mai sunt altii care va recomandat ScoalaRutiera sau ceva de genul, insa eu am preferat aceasta aplicatie pentru ca imi arata ce gresesc si este exact ca la examen.


Un alt aspect la fel de important pentru a lua examenul Auto categoria A (dar si pentru celalalte) este sa ai un instructor bun, cu care sa nu iti fie frica sa comunici, iar daca gresesti, sa fie cum sa reactioneze si sa te ajute sa intelegi si sa indrepti greseala.
Elevii AutoCarla pentru Categoria A
Elevii AutoCarla pentru Categoria A

Cei de la Scoala de Soferi AutoCarla din Bacau cam asta au facut si cu mine. M-am urcat pentru prima data pe o motocicleta, eu crezand ca e usor ca doar merg pe bicicleta de cand sunt mic, pe motocicleta e cam tot aia. A fost mai greu decat credeam, insa sfaturile instructorului si orele de practica au facut ca motocicleta sa devina cumva parte din corpul meu. Stiam cand sa ma inclin, cum si cand trebuie sa franez, cand este timpul sa schimb vitezele, si cel mai important, siguranta in trafic.

Dupa ce ati trecut proba teoretica a examenului rutier, va inscrieti la proba in poligon si de oras! O sa dureze cam o luna intre ele, de aceea va sfatuiesc sa acceptati data care v-o ofera ei, sa nu ezitati, altel o sa trebuiasca sa asteptati mai mult!
Proba de poligon categoria A
Proba de poligon

M-am pregatit mult pentru proba la Poligon. Este mai grea decat cea de oras! Poligonul trebuie respectat, nu trenbuie sa iesiti din el, pentru punerea piciorului jos se iau 5 puncte penalizare, daramarea unui jalon la fel, etc. si totul este sub cronometru. Are doua etape! In prima s-ar putea sa va dea batai de cap cele doua opt-uri pe care trebuie sa le faceti 3 intr-un sens si celalalte 3 in celalalt sens, iar la a doua trebuie sa evitati doua obstacole, viteza dumneavoastra de deplasare trebuie sa fie mare ( aproximativ 50 km/h). Dar cu multa practica, poligonul o sa vi se para usor.
Candva o sa puteti conduce motocicleta pe care v-o doriti!
Candva o sa puteti conduce
 motocicleta pe care v-o doriti!

Cam astea sunt sfaturile mele despre cum sa luati examenul auto categoria A din prima. restul depinde, de voi si de scoala care o alegeti.

Va urez succes si aveti grija pe strada! Mai bine oferi prioritate decat sa te dea jos!
Scoala AutoCarla Bacau
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu