marți, 23 mai 2017

WannaCry sau nu vrei sa plangi? Afla daca esti infectat!

WannaCry face ravagii iar cea mai buna metoda a combaterii este de fapt prevenirea! Adica, de ce sa te lupti cu virusul cand il poti evita sau poti preveni infectarea calculatorului tau cu acesta.

ESET, pentru cei care nu stiu ESET este un antivirus, a dezvoltat o mica aplicatie care odata rulata verifica daca calculatorul dumneavoastra este vulnerabil infectarii cu malware-ul Wannacry.

Aceasta mica aplicatie se numeste ESET EternalBlue Vulnerability Check si poate fi downloadat de pe pagina lor sau direct de aici! ESET EternalBlue Vulnerability Check.

Wannacry - ESET EternalBlue Vulnerability Check
Wannacry - ESET EternalBlue Vulnerability Check
O alta metoda care nu presupune nici o aplicatie, ci doar pur si simplu verificarea manuala a unui update de Windows, v-o prezint in 3 pasi mai jos. (pentru Windows 7, asemanator si pentru Windows 8)
1. Deschideti Control Panel si selectati Programs and Features.
2. In coltul din stanga sus al ferestei o sa aveti scris undeva View installed updates, apasati pe acel text.
3. Asteptati putin ca sa apara lista cu Update-uri. Daca aveti in acea lista si un update (probabil e primul din lista) pe nume KB4012212, sau KB4012213 ori altul mai mare decat KB40122XX inseamna ca sunteti protejati. Eu am spre exemplu KB4012218.

Don't Wannacry
Aceasta metoda este simpla si rapida, insa daca nu sunteti siguri totusi, apelati la aplicatia de mai sus.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu