sâmbătă, 27 mai 2017

Sistem de parcare in Japonia.

Cei mai multi dintre noi privesc Japonia ca pe un model in ceea ce priveste munca de calitate! Strazile impecabile, ordinea si curatenia, trenurile de mare viteza si sistemul educativ sunt doar cateva aspecte care ne fac sa-i invidiem.


Am reusit sa ajung si in Japonia si da, este o tara curata si civilizata cu oameni care parca nu-s de pe Planeta asta! Am observat totusi ca au si ei problemele lor. Masini sunt multe, dar nu prea gasesti loc de parcare, iar daca gasesti, in mod sigur e cu plata. Sistemu' de parcare japonez nu e chiar atat de usor de fraierit precum e la noi. Nu poti lasa masina acolo si dupa daca vine vreun agent sa te amendeza cum ca nu ai chitanta in geam, te scoti cum ca abia ai parcat si ca acum pleci! Nu tata! Aici esti propriul tau agent! Ai parcat si automat s-a ridicat un sistem care iti blocheaza rotile. El poate fi coborat doar dupa plata taxei de parcare.

Cum o poza face cat 1000 de cuvinte, pun doua si-am terminat articolul! 😤

Parcare "capcana" in Japonia
Parcare "capcana" in Japonia
Parcare "capcana" in Japonia
Parcare "capcana" in Japonia
Sistemul functioneaza in modul urmator :

1. Intrii cu masina in "capcana" cu numarul liber
2. Se ridica trapa care nu iti mai da voie sa pleci (fara a plati)
3. Faci plata pentru orele in care ai lasat masina in parcare, se ridica trapa si poti pleca.
Comunicarea intre trapa si automatul care da chitanta este probabil prin radio, cabluri pe sub asfalt sau wifi. Interesant nu? 

Acum nu stiu ce sa zic, o fi bine, o fi rau? Parchezi, trebuie sa platesti!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu