luni, 18 iulie 2016

In drum spre Tara Soarelui Rasare.


Daca stiti care este Tara Soarelui Rasare, atunci ati reusit sa ghiciti urmatoarea mea destinatia. Ca sa nu va mai tin in suspans, va dau tot eu raspunsul : Japonia.

Am tinut in mine pana in ultimul moment. A fost planuita de mult aceasta calatorie, inca de cand eram in Brazilia, insa am tot amanat si dupa ce credeam ca am renuntat la idee, se parea ca soarta ma trimite tot acolo!

Mihai Enasel Magdalenefjorden MSC Cruises
Mihai Enasel
Magdalenefjorden MSC Cruises
Parea sa ma fi acomodat unde sunt acum, insa cred ca drogul calatoriilor si pasiunea care ma leaga de acestea, nu iese atat de usor din sange! Ma duc sa vad China, Coreea de Sud si Japonia! Sunt foarte incantat de idee, dar am si putina teama in acelasi timp. N-am fost niciodata intre atatia oameni care au o cultura cu totul diferita fata de europeni! Sper sa-mi prinda bine totusi. Ca de obicei, 5-6 sau 7 luni o sa fiu pe acolo. O sa "transmit" informatii sau doar poze din toate trei tarile.


Maine am programat zborul. Pentru inceput o sa am o escala in Seoul (un zbor destul de lung pana acolo, vreo 10-11 ore, insa sunt obisnuit cu asta) si apoi portul de imbarcare in Japonia!

O sa fie o experienta foarte, dar foarte interesanta! Cunosc deja vasul (desi acum a fost lungit cu inca vreo 30m) insa membrii o sa fie cu totul diferiti de cei cu care eram eu obisnuiti. 99% din ei o sa fie asiatici.

Ca sa fac o scurta recapitulare, spun doar ca cel mai Sudic punct in care am fost este : Punta del Este (Uruguay), cel mai Vestic punct este tot pe continentul Americii de Sud, in Buenos Aires (Argentina), cel mai Nordic punct este Magdalenefjorden (care apartine Norvegiei insa la foarte mare distanta de Peninsula Scandinaviei) iar cel mai Estic punct va fi acum undeva in Japonia, inca nu stiu orasul, dar dupa ce le punctez pe harta, o sa-l scriu si aici! Update : Beppu, (Japonia) este cel mai Estic punct in care am fost.

Poate pentru voi nu este nimic special, insa mie in da o stare de bine stiind ca am fost in atatea locuri si ca am cunoscut tot atatea culturi!

Sa ne auzim cu bine!
Mihai Enasel

3 comentarii :

  1. Calatorie placuta! Asteptam descrieri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calatorie frumoasa sa ai! Japonia iti va placea cu siguranta, eu am fost in Osaka si Tokyo in aprilie si mi-au placut amandoua la nebunie. Tara e diferita de orice alt loc de pe pamant. Vei vedea!!! Sa ai zile frumoase si sa te întorci cu amintiri placute!

    RăspundețiȘtergere