vineri, 17 iunie 2016

The New Gypsy Kings - Documentarul BBC despre regii manelelor in Romania!

Adrian Copilul Minune
Imi pare rau sa infrunt realitatea, insa, traim cu asta, nu se va schimba decat in sute de ani. Unii au prea multi (bani) vezi cazul lui Adrian Minune a carui avere este sau era de peste 100 de milioane de Dolari/Euro, altii, la doua case mai in fata, nu stiu cum arata un Dolar sau un Euro!! Contraste sunt peste tot, dar ca la noi in Romania, mai rar vezi.


BBC a facut un documentar despre "The New Gypsy Kings of Romania" care in traducere ar suna ceva de genul "Noii regi ai tiganilor din Romania". In acest film vedeti cum a inceput succesul tiganilor care canta manele si cam ce detin ei in momentul de fata. Nu stiu cat este de corect sa-i numesc tigani, acum cu legile astea europene, insa multi dintre ei zic ca ei sunt tigani si nu rromi sau cum ii mai numesc altii Roma.

De asemenea se atinge un punct interesant si anume : Manelele nu sunt acceptate ca fiind "muzica tiganilor" de catre toti tiganii, multi dintre ei au practicat sau inca practica taraful, iar din cauza manelelor, au ajuns saraci pentru ca cei care azi canta manele au acaparat toata piata!
Documentarul are ca nume rezonante : Adrian Copilul Minune, Florin Salam, Dan Bursuc si Fane Spoitoru. Urmariti documentarul rapid ca in curand va fi sters de BBC pentru Copyright!

Update : A fost sters de pe Youtube dar am pus link catre video-ul postat chiar de Adrian Minune pe pagina sa de Facebook :

 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu