marți, 22 martie 2016

Te plangi ca nu mai poti fuma in club sau in bar. De ce, in casa nu te lasa ma'ta sa fumezi?

Fumatul interzis in spatii publice (inchise).
Acest subiect deja ma irita. Fumatorii care dupa cum se vaita si plang, scriu texte de parca ei mergeau in bar sau in club doar ca sa fumeze, nu puteau fuma in alt loc, decat acolo si acum le-a fost interzis si asta, iar noi, astia nefumatorii, bagam patronii in faliment pentru ca acum nimeni nu mai merge la club sau la un restaurant, doar celor care fumeaza le mai ramaneau bani si de o cina afumata la un restaurant select, astorlalti, nu! Si uite asa se duce de rapa economia romaneasca!

Nu vreau sa scriu si eu despre cum este afara si ca noi nu suntem nici prima, nici singura si nici ultima tara cu o astfel de lege. Vreau doar sa fiu scurt in privinta asta: Cu ce e mai presus placerea si dreptul tau de a fuma intr-o camera de 100m patrati, emanand toxine, decat dreptul meu la sanatate si placerea mea de a simti doar mirosul supei fierbinti fara alti agenti?

Fumatorii (unii, pentru ca altii chiar apreciaza aceasta lege) se simt neindreptatiti, nu mai au unde fuma daca s-a interzis in carciumi si spatii inchise. In dormitor ar fi o varianta dar nu e normal sa fumezi in camera in care dormi, ca deh, inspiri si respiri acelasi aer toxic pana dimineata deschizi geamul sa iasa putoarea.

Incheind, vreau sa fim toti cat de cat rationali. Toti avem aceleasi drepturi (cel putin asa scrie in Constitutie) si toti vrem sa fim sanatosi (cel putin asa ar fi normal sa vrem). Deci, tu fa alegerea care o vrei (a fuma sau nu) insa nu ma obliga si pe mine sa fac aceeasi alegere ca si tine. 

2 comentarii :

 1. Sincer, cred ca se vorbeste prea mult de acest lucru. Eu sunt fumator, dar nu ma deranjeaza ca nu mai fumez deacum incolo in baruri/pub-uri/cluburi etc. Pe acelasi principiu, trebuie sa fie interzise mirosurile excesive de parfum, transpiratie sau consumul de carne in fata vegetarienilor etc.
  O sa va surprinda mirosul natural al unor baruri, acum cand nu se mai fumeaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ahaha, buna remarca! Nu putem da o lege in acest sens, insa cred ca sunt multe legi morale in privinta asta!

   Ștergere