sâmbătă, 5 martie 2016

Cum sa fortezi GPS-ul sa fii localizat mai rapid, fara sa te conectezi la Internet!


Pana nu te pierzi pe undeva, poate ca nu ai sa cauti informatia asta pentru ca de obicei majoritatea utilizeaza GPS-ul doar cu Internetul pornit, si nu in modul Offline. Multi nici nu stiu ca acesta functioneaza si fara o conexiune 3G/4G.

autostrada
Intersectie de Autostrazi

Cu siguranta daca ai activate Datele mobile, o sa fii localizat mult mai rapid decat daca folosesti GPS-ul in modul Offline (cum il folosesc eu) insa sa presupunem ca nu ai Internet pe telefon si trebuie neaparat sa ajungi intr-o locatie in care nu ai mai fost, sau este departe si nu stii drumul pe dinafara. Asa mi s-a intamplat mie cand intr-o saptamana, am ratat de 2-3 ori iesirea de pe Autostrada, si a trebuit sa ocolesc mult pana la urmatoarea.

Google Maps, (Offline)
Pentru ca am testat fel si fel de aplicatii gen GPS Booster, GPS repair, GPS test si tot felul de alte variante pe care le instalam, le verificam si apoi le dezinstalam datorita fapului ca rezultatul era acelasi, nu facea nici o schimbare in conexiunea dintre GPS-ul telefonului si Sateliti, eram nelocalizat.

Ce ma deranja extrem era faptul ca dura foarte mult ca Google Maps sa-mi gaseasca locatia (repet, fara sa fiu conectat la internet) sau cateodata imi spunea ca nu exista nici o localizare, iar fara conexiune la Sateliti este ca si cum urmaresti cu degetul pe harta, iar treaba asta deja nu se mai numeste GPS.

O sa va explic acum pasii pe care i-am facut eu, ce aplicatii am instalat iar apoi m-am convins ca merg si la scurt timp dupa deschiderea si utilizarea lor, am fost usor localizat de catre Sateliti.

Eu am un HTC One, dar nu cred ca device-ul are vreo importanta, precizez doar ca aplicatiile sunt pentru Android.

Pentru a putea fi localizati cat mai rapid, va recomand sa fiti undeva afara (pe strada, eventual in masina) insa nu in interiorul unui aparatament sau al unei cladiri, desi chiar si asa rezultate o sa fie dar foarte tarzii.

1. Intrati in Setari si la Localizare selectati modul High accuracy.

2. In Google Play cautati si downloadati aplicatiile urmatoare : GPS fix si GPS Essentials.

GPS Essentials
High accuracy mode 
GPS Fix 
3. Puteti inchide conexiunea la Internet pentru a verifica daca cele doua aplicatii functioneaza in modul offline.

GPS Fix Start Fixing 

4. Deschideti aplicatia GPS fix si apasati START FIXING. Teoretic acest proces dureaza 14 -15 minute, insa depinde de zona unde va aflati, poate dura mai putin. Cand totul este gata, in loc de textul "No fix" vor fi afisate coordonatele dumneavoastra.
Sateliti vizibil si de fixare
5. In timp ce aceasta aplicatie ruleaza, o puteti deschide pe cealalta, GPS Essentials. Acolo aveti mai multe optiuni insa cea care ne este utila noua acum se numeste Satellites. Acolo practic aveti toti satelitii prezenti deasupra tarii (locatiei) unde sunteti. Unii sunt mai indepartati, altii mai apropiati, astfel, aceasta aplicatie va spune cati sunt vizibili pentru device-ul dumneavoastra si cati sunt folositi pentru a va putea "fixa". Pentru cateva momente (minute) probabil ca vor fi 0 si 0, insa mai miscati-va putin iar acestia vor incepe sa apara.Coordonatele GPS-ului
6. Dupa ce cativa sateliti v-au localizat, atunci o sa apara in partea de sus a aplicatiei in loc de numarul de sateliti vizibil si de fixare, coordonatele voastre (ca in poza din dreapta). Abia atunci stiti ca satelitii v-au reperat device-ul, puteti porni Google Maps-ul in modul Offline (bineinteles ca ati downloadat inainte harta de care aveti nevoie). Bagati adresa unde doriti sa mergeti si punctul de pornire sa fie locatia voastra. Totul va trebui sa functioneze, si astfel n-o sa mai aveti nevoie de Intenet pentru a putea gasi destinatia ci doar GPS-ul telefonului.

Repet, ca sa fiti vizibil pentru sateliti este important sa fiti in afara locuintei, sau cel putin langa fereastra, sau cu geamul deschis. Eu am incercat si varianta "inchis in casa" si nu a mers sa ma localizeze, sau cel putin nu atat de rapid precum atunci cand eram pe strada.

Mult succes! Sper sa reusiti!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu