duminică, 6 martie 2016

Ce nu poti cumpara cu bani : iubirea, familia si educatia!

Acum cateva secunde am vazut un video motivational facut la initiativa Ministerului Educatiei Nationale (se pare) iar titlul pare sa fie "Invatamantul romanesc nu este de vanzare!"

Ideea imi place si cred ca atinge o parte dintre adolescentii care totusi mai au putin creier printre graunte. Ei vor realiza ca diploma nu te ajuta sa iti duci la bun sfarsit task-urile  si responsabilitatile pe care le ai zi de zi. Diploma fara un background care sa-ti permita confortul de a spune ca "am cunostinte in domeniul pentru care am fost educat" este doar o hartie nominala, frumos colorata.
As putea cataloga acest video ca fiind unul dintre acelea care spun :"Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada, iar pentru toti ceilalti exista inspiratia". Intr-o alta ordine a ideilor vreau sa zic ca ori cu el, ori fara, cei care vor sa invete, vor invata iar cei care au deja functia asigurata de parinti inca inainte ca ei sa fi terminat scoala, este doar o idee buna despre o alta metoda de a oferi "dreptul", exact cum zice si donsoara in video :"Doamna, eu am terminat, pot sa plec (punand banii intre foi)?"

Invatamantul romanesc nu este de vanzare!


Banul a fost (si va fi) mereu o ispita in fata caruia multi cedeaza. Daca i-ai atins, deja de te vezi cheltuindu-i in lucruri de care ai nevoie. E ca si cand o femeie isi scoate hainele in fata ta iar tu zici ca nu e frumos asa si sa vrei sa cititi o carte impreuna mai degraba! 

Pentru final zic ca sunt impotriva oricarei forme de cumparare a unei alte persoane si ca sunt alte solutii pentru a rezolva acest tip de fapte, insa "cui pe cui se scoate", deci o forma de motivare a persoanei in cauza ar trebui inlocuita cu o alta, la fel de incitanta!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu