miercuri, 9 decembrie 2015

Parintii ar trebui sa fie mai atenti cu darurile catre copii, altfel ii poate influenta negativ pe altii!

Am vazut o fotografie pe Facebook in care un parinte are un sfat de luat in calcul de catre toti parintii.

Mesajul este destul de puternic si l-am perceput imediat. Textul este in engleza, insa l-am tradus, pentru ca si noi sa fim constienti de anumite aspecte negative pe care le pot avea cadourile scumpe venite din partea mosului!

Sursa : 92.9 The Bull
"Vreau doar sa amintesc tuturor parintilor sa fie modesti in ceea ce priveste cadourile lui Mos Craciun. Nu toti parintii au foarte multi bani astfel incat sa-i faca copilului sau un Craciun de neuitat, pentru ca pentru copii n-ar avea sens ca unul sa primeasca de la Mos Craciun un PlayStation4, o bicicleta si un iPad, in schimb ce, cel mai bun prieten al sau de la scoala primeste o caciulita si manusele, de la acelasi Mos Craciun. Oferiti ceva mai micut ca fiind cadoul de la Mos Craciun si puneti mai mult accent pe cadourile oferite de voi!

Copiilor suferinzi le puteti explica valoarea banilor, insa nu le puteti explica de ce Mos Craciun face discriminari. Tineti minte asta anul acesta si mereu dupa!"

Sunt cu totul de acord. Cu totii am trecut print-o copilarie si sunt sigur ca pana la o varsta nimeni nu stia ca Mos Craciun sunt chiar parintii, aflii dupa o varsta, sau descoperi singur. Poate am fost si eu in situatia sa ma simt prost ca altii primeau cadouri pe care orice copil le voia, iar eu trebuia sa duc munca de lamurire cu parintii ca "Mos Craciun n-a vazut bine, ca eu am fost cumite, n-am facut nimic rau, de ce n-a venit anu' asta?" si fel de fel de alte discutii.

Sper ca cu totii am tras cateva concluzii din acest text. Eu unul am invatat ceva!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu