duminică, 13 decembrie 2015

Nu o sa intru in politica, dar as dori sa schimb mentalitati!

Multi spun ca nu e bine sa schimbi pe nimeni, accepta-l asa cum este, mai bine schimba-te tu ca el sau ea nu se vor schimba. Pentru romani nu mai merge cu strategia asta!

Centru Bacau
Centrul din Bacau.
Eu nu am strategia sperantei, de a spune "lasa asa, sper ca intr-o zi va fi bine", eu am o alta strategie, una in care iti demonstrez ca acum NU este bine si ca ESTE MOMENTUL sa faci ceva, ceva ce nu ai facut pana acum si prin asta nu i-ai lasat nici pe altii sa faca! Eu te duc la limita si iti te atarn de margine, apoi iti spun :" Ai doua optiuni : poti face un pas inainte si ajungi intru totu' alta lume, sau fa unu' inapoi si vei ramane unde ai fost si pana acum!"

Strategia mea este sa te las intr-o camera inchisa, unde sa ai doua usi si o cheie. Cheia se potriveste doar la una din ele. Ai dreptul la doar o singura incercare! Toate scenariile par desprinse din filme, poate ca sunt, insa m-am saturat ca romanilor sa le tot pui farfuria in fata, iar ei sa manance din teica porcilor, pentru ca asa au fost invatati

Vlad Popovici, un blogar tinerel dar foarte activ, a scris un articol despre cativa tineri care, zice el, pot schimba clasa politica. Printre ei ma numar si eu. Lista celor care pot schimba clasa politica este una imensa, insa cea prezentata de el o gasiti aici : Lista tinerilor care pot schimba clasa politică. Pentru a schimba clasa politica, trebuie sa fii inclus in ea iar eu nu o sa intru in nici un partid. 

Da, suntem tineri, putem schimba lucruri, putem face atatea, insa nu le putem face singuri! Eu sunt adeptul unor alt tip de concepte. Probabil daca as ocupa o pozitie inalta, coruptia ar fi mult mai mica, dar trebuie sa fiti constienti ca eu nu am sa va rog frumos niciodata cand vine vorba de tragere la raspundere. N-o sa existe vreo situatie in care sa zic: "Gigi, Vasile, Gheorghe sau Ion, va rog nu mai furati!" o sa fie in schimb o asigurare ca cei vinovati parasesc incaperea incatusati si cu confiscarea a tot ceea ce se dovedeste ca au furat. Vor plange multi, insa schimbarea mult asteptata se va produce! Frica transforma omul! S-a terminat cu vorba buna care sa mangaie urechile prostilor!

Nu ma consider atat de inteligent incat sa stiu toate legile pe care un om intr-o functie administrativa ar trebui sa le cunoasca si nici nu am  vreun dictionar din care sa-mi aleg ultimele cuvinte aparute. Sunt un om simplu si dintr-o bucata, stiu sa fiu serios dar si sa glumesc atunci cand este cazul.

In final, vreau sa-i multumesc tanarului Vlad, insa raman pe pozitia in care sunt acum. Privind din perspectiva unei table de sah, cateodata si pionii pot da sah-mat regelui!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu