sâmbătă, 31 octombrie 2015

Victimele incendiului din clubul "Colectiv", mielul de sacrificiu al prostiei romanesti!

Incendiu Colectiv Bucuresti
Nu fac un articol despre constructia clubului Colectiv sau asupra numelui trupei care a cantat acolo de Halloween, nici asupra patronului acelui club ci mai degraba asupa noastra, a tinerilor care ne imbuzlim cat mai multi pe metru patrat!


Pozele victimelor din incendiul de la Colectiv o sa fie probabil un trist exemplu pentru toata aceasta generatie tanara care nu gandeste sau care a confundat distractia cu aglomeratiile in spatii mici, inchise.

Ce alarma trage pentru mine acest incident, iar pozele mortilor din Colectiv sunt dovada ca da, am dreptate cand spun ca suntem prosti si desi poate simtim pericolul, ne place sa ne avantam mai mult in el, sa vedem daca chiar se intampla ceva! Ei bine, da, se intampla! Se pierd vieti si asta datorita faptului ca nu gandim cu cel putin un pas inainte!

Am sa va dau un exemplu in care intreg incidentul a fost incheiat cu bine, insa asta datorita gandirii a "ce se poate intampla daca". Eram in Brazilia, vasul a ancorat insa nu era port, trebuia sa ne deplasam cu o barca numita "tender" pana la un ponton lung care facea legatura cu malul. Stam ce stam in oras, incepe o ploaie torentiala care ne alunga pe toti gramada spre ponton, urmand sa luam tender-ul inapoi spre vas. Pe acel ponton era amenajat ca un cort, acoperind o bucata de 2m patrati. Multi s-au inghesuit acolo pentru a nu-i uda ploaia, asa am facut si noi (eu, Lilya si inca un prieten) insa oamenii tot veneau, si tot veneau. N-aveai loc sa arunci un ac! I-am zis Liliei si prietenului :"Acest ponton nu va mai tine mult, se va rupe in curand daca lumea tot vine" si ne-am dat un metru in spate, chiar daca eram nu mai eram sub acoperis. Oamenii tot veneau, cativa am reusit sa-i conving ca daca ne imbulzim pe suprafata aia mica, intr-un final va ceda, insa altii au continuat sa se adaposeasca sub acel cort! Nu trec doua minute si se aude sunetul lemnului care se rupe sub greutatea multimii! Pontonul intra cam jumatate de metru in apa, oamenii speriati dadeau sa fuga, in toate directiile! Am reusit sa-i calmam si sa le zicem sa nu faca prea multa miscare pentru a nu afecta pontonul si mai mult! A venit tender-ul la scurt timp si am putut pleca spre vas. Nimeni nu a fost ranit, doar cateva picioare umede!

Ce vreau sa zic cu aceasta povestire este faptul ca suntem inzestrati cu o putere de analiza, creierul nostru vede anumite lucruri si astfel face legatura intre ele, nu le tratati cu indiferenta, cand vedeti riscul, cel mai bine este sa-l evitati! Ganditi oameni buni, ganditi!

Nu zic ca daca unul din multime simtea riscul in acel club ar fi zis si asta ar fi influentat tot finalul tragicului eveniment, ci zic ca fiecare dintre noi trebuie sa fie prudent si sa gandeasca cu un pas inainte, indiferent de situatie. Vezi un caine cu dintii pe afara, latrand si aleargand spre tine, nu te gandi ca acel caine vine sa te mangaie. Vezi artificii si o perdea in flacari, nu te gandi ca face parte din regie! Si multe astfel de exemple.

Pozele mortilor din Colectiv le-am luat de la Zoso de pe blog, nu va sfatuiesc sa le vedeti, sunt cele mai socante poze reale pe care le-am vazut vreodata! Nu dati click daca sunteti o persoana foarte emotionala!

Poza incendiului din Colectiv 1    |    Poza incendiului din Colectiv 2 .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu