duminică, 4 octombrie 2015

Bacaul si schimbarile care s-au petrecut subit!

1. Ba' frate e plin de covrigarii! A plouat cu aluat peste tot in Bacaul asta! Tin minte ca o prima Covrigarie de succes a fost in zona Orizont, in locul magazinului First Bike. Vindeau "covrigi calzi" cu 50 de bani bucata, iar coada se intindea pe o lungime de 10-20m. Asta se intampla acum 8-9 ani cand eu inca eram in liceu. Mi-am zis atunci in minte :"da, asta afacere, patronul cred ca a dat lovitura!"

Au mai aparut apoi pe parcurs una sau doua covrigarii, insa nu chiar ca acum! Am fost plecat 9 luni din Bacau si cand vin, nu-l mai recunosc! Tica, Tilica, Pulica, Mica, Lica, Nica, Petrica si altii au impanzit orasul! O fi bine, o fi rau, nu stiu, la cati covrigi mananc eu...

2. Reteaua covrigarilor e una din schimbari. O alta schimbare (care ma bucura insa) este fata Spitalului Judetean Bacau. Are o noua fatada, una moderna. N-am intrat insa in interior sa vad daca si acolo s-au produs schimbari. Sistemul corupt inca nu-l putem schimba, pentru ca asta ar insemna un efort din partea tuturor oamenilor iar majoritatea prefera sa "las' asa ca merge!"

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau
Spitalul Judetean de Urgenta Bacau
3. Strazile sunt inca in reparatii. Pot spune ca acest lucru afecteaza Bacaul insa consider ca este un proces lung datorita fondurilor insuficiente si probabil al proastei organizari. Inca sunt confident ca se vor termina candva pentru ca, luand exemplul unei boli, tratamentul este lung si costisitor dar intr-un final boala iese din organism.

4. Magazine Supermarket peste tot! Multe s-au deschis acum in ultimul timp! Cred ca avem peste 15 ingesuite intr-un orasel mic cum este Bacaul. Ne place si pare ideal sa ai la coltul blocului un dita mai Supermarketul cu o varietate de produse din care sa alegi insa daca tot vrem produse, de ce nu le producem noi? Ar fi fost bine ca in locul catorva sa se fi construit mici intreprinderi care sa produca diferite produse necesare oamenilor. S-ar fi creeat mult mai multe locuri de munca iar facultatile pe care toata lumea le face in ziua de azi, n-ar mai fi fost degeaba!

5. Piateta Tricolorului a devenit putin mai frumosa, copacii plantati arata bine si dau un farmec modern iar in plus numarul bancilor s-au dublat! O schimbare care nu poate fi decat de admirat! Prea multe terase insa care acopera din ce in ce mai mult spatiul public!

6. Mult prea multe Casinouri si  Jocuri de Noroc. Lumea crede prea mult in aceasta metoda de imbogatire peste noapte, fara munca, doar efortul de a trage de doua manete! La fel cum spuneam mai sus, daca vrei sa ajuti societatea sa se dezvolte iar tu sa te dezvolti impreuna cu ea, pune bazele unei companii de succes, in care oamenii sa lucreze, sa produca, nu sa piarda doar pentru ca tu sa ai succes cativa ani.

7. In sfarsit Universitatea din Bacau a realizat ca trebuia facuta o poarta de acces exact in locul in care au amplasat acum noua bariera pentru masini. Inca de cand eram in facultate am reclamat ideea de a bloca intrarea studentilor prin acea poarta! Acum se pare ca le-a venit mintea la cap si au realizat ca acea schimbare vine in ajutorul multor studenti!

Una din schimbarile pe care as dori sa le vad ar fi mult dezbatuta pista pentru biciclete! Pana atunci folosim trotuarele!

Poate or' fi mai multe schimbari care au avut loc si nu le-am observat eu. Puteti sa mi le spuneti voi!
Sunt curios ce alte schimbari vor mai urma!


4 comentarii :

 1. La spital stii vb aia pe afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul :) era mai bine daca il reconditiona in interior ca acolo stau pacientii si confortul lor conteaza, nu confortul unui "ochi" strain ce trece si vede o cladire cu astept cam uratel.. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. La randul meu si eu sunt plecat de ceva timp, am facut o vizita fulger prin august si n-am sesizat prea multe schimbari, dar am citit prin presa una sau alta si m-am crucit de cum au evoluat lucrurile in cazul unor proiecte care aveau sa aduca schimbari importante. Daca vei face acelasi lucru cred ca o sa te crucesti si tu de ce s-a intamplat in orasul nostru. Spre exemplu, au tot taraganat la nesfarsit soseaua de centura, ba au fost contestatii dupa contestatii, ba nu stiu ce aprobare trebuia data si s-a amanat inceperea santierului, ba se incep lucrarile in primavara, vara, toamna si deodata ii prinde iarna fara a misca macar o cupa de excavator.

  Am dat exemplu asta cu soseaua de centura ca sa vezi cu ce atitudine s-a tratat un proiect vital pentru oras de catre autoritatile locale, statul roman si altii. Acelasi lucru se aplica si in cazul aeroportului ori strategiilor de dezvoltare pe termen mediu si lung (daca exista asa ceva macar).
  In concluzie mai avem de asteptat pana in locul supermarketurilor sa avem si altceva precum fabrici sau cladiri de birouri cu firme autohtone.  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vorba aia "de asteptat mult si bine" Pacat, ar fi putut fi un oras frumos!

   Ștergere