duminică, 13 septembrie 2015

De ce am incetat sa mai fac poze folosind stick-ul selfie?!

Exemplu de poza in care
selfiestick-ul ar putea lipsi.
La scurt timp dupa ce mi-am cumparat GoPro, am improvizat un stick selfie dintr-un picior de trepied foto de aluminiu caruia i-am montat suportul pentru camera. L-am folosit atat pentru video cat si pentru a face poze. Ideea stick-ului era (si presupun ca inca este) sa te ajute sa-ti faci o poza intr-un loc aparte, in care sa cuprinzi cat mai mult din peisaj, stick-ul fiind practic o extensie a mainii. De asemenea aceasta extensie consider eu ca este recomandata a fi folosita atunci cand nu ai pe nimeni imprejur care sa te ajute sa surprinzi momentul. 

Exemplu de poza in care selfiestick-ul
 este folosit in mod corect.
Cred ca nu este foarte estetic sa-ti faci poza cu stick-ul de unul singur cand nu ai nimic de aratat in acea poza, decat ca tu stai pe canapea si te uiti la TV, sau ca bei un pahar de apa si mananci seminte, ori ca mergi pe o strada si plimbi catelul. Selfie-stickurile au mult mai mult de oferit. Ele nu au fost inventate ca sa ne prosteasca mai tare, ci din contra, sa ne dezvolte creativitatea, sa ne faca sa gandim :"Aici am nevoie de stick, o sa-l folosesc. Am muntii astia in spate, vreau sa surprind toata panorama!", "Ne-am adunat toti, suntem un grup, n-o sa incapem in poza daca nu folosesc stick-ul", "Sunt pe un surfboard, am toata marea in spate..." sau contrariul :"Sunt doar eu cand pup catelul, pot face poza doar cu camera frontala a telefonului, cum le-am facut si pe celalalte jdemii inainte." "Mananc in mar, wow ce moment, trebuie sa-l imortalizez".
Poza asta o catalogati voi!

Facebook-ul este probabil locul unde poti vedea toata minunile! N-am inventat eu stick-ul si nici nu o sa-i aduc sfarsitul. Sunt lucruri pe care oamenii fie ca au sau nu simt artistic, ar trebui sa le gandeasca putin inainte. Luati-o ca pe un sfat si nu ca pe o critica. Spor la fotografii cat mai bune, care sa reflecte ceva, o stare, un moment special, o clipa care sa devina o memorie, nu doar o simpla poza.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu