duminică, 22 iunie 2014

Nordul si trecerea Cercului Polar

Au trecut deja 3 luni, aproape 4 de cand am imbarcat. Dupa cum spuneam intr-un post anterior, inca rezist pe baricade! Sunt incantat si satisfacut din mai multe puncte de vedere. Am reusit sa vad frumusetile Irlandei, sa intalnesc un var acolo, mare distanta de casa, precum si o regasire cu un prieten.
Acum suntem in fiordurile Norvegiei, ieri, 6 iunie am ajuns in Nord Kapp, punctul care credeam eu ca e cel mai nordic din Europa, insa peste 2 saptamani am avut sansa sa ajung si acolo. Daca vorbesc la prezent si la viitor in acelasi timp, sa nu credeti ca aiuresc, am scris pe hartie aceste ganduri, iar acum cand am ceva timp, le scriu pe telefon si mai actualizez sau mai corectez cate una alta.
M-am bucurat acolo de aerul fresh, de culoarea muntilor plini de zapada care aveau la baza casute mici ce pareau a fi miniaturi.

Sa revin la Magdalena Fjord, care cu siguranta este cel mai nordic punct in care am fost vreodata. Temperaturile aici sunt masurate in minus, gheata pluteste pe mare sub forma de iceberguri iar natura este neatinsa! E ciudat sa vezi cum muntii inghetati intra in mare fara a avea o plaja ca delimitare. Pentru a ajunge acolo am trecut Cercul Polar, 66°33", iar schimbarile climatice s-au observat imediat! Astazi a fost vant puternic, frig de nu poti respira, plus valuri de 7-8 m care lovesc nava din toate partile. Desi stabilizatoarele sunt puse in functiune, chiar si asa poti simti din plin forta valurilor. Noptile sunt zile in aceasta parte a lumii, nu e la modul figurat, soarele chiar sta continuu pe cer!
Am de uploadat multe poze insa timpul nu-mi permite si nici internetul...

Saptamana viitoare mergem in Islanda, abia astept sa vedem ce va fi si acolo. Spre bucuria mea, e inca o bucata de pamant pe care pun piciorul!

2 comentarii :

  1. Imi este dor de tine nebunule si sper sa ne revedem cat de curand. Pana atunci iti doresc tot binele din lume! Esti pupat, Alexander Dascalasu

    RăspundețiȘtergere