duminică, 23 februarie 2014

Bucovina, plai frumos!

Am avut ocazia sa vad si o particica din tinuturile Bucovinei, am trecut de Campulung Moldovenesc, si de Fundul Moldovei si am ajuns undeva intr-o zona de munte, cu drumuri de tara, cu padure de o parte si de cealalta a ulitei.

Frumusetea naturii de acolo mi-a adus o pace sufleteasca, iar aerul curat a dat un restart corpului. Mi-am reincarcat bateriile! Padurea de molid dimprejur era impanzita de hranitori pentru cerbi, si din ce am auzit, lupii, ursii dar si mistrezii, cu totii isi duc veacul pe acolo.

Bucovina. Peisaj de munte/ Foto Mihai Enasel
Era o liniste deplina! Poate din cauza asta sunetul carnii care sfaraia pe gratar parea sa aiba decibeli cu zecile! Dar sa va zic despre feliutele de cartofi in tava, peste care am pus branza de burduf si m-am lins pe degete? Nu va mai zic ca deja mi s-a facut pofta mie!

Mihai Enasel, Bucovina
Ne-am distrat in felul nostru. Am baut vin "roze de Bacau", cum bine l-a numit unul dintre cei care au organizat ca totul sa fie perfect!

Gazda noastra a fost maestrul "cuielor". Aveam o buturuga de molid, si fiecare dintre noi avea cate un cui. Trebuia sa batem cuiul astfel incat unghia sa nu-l agate! Partea interesanta a fost ca trebuia batut cu partea ascutita a ciocanului, si ne era greu sa nimerim cuiul. Bausem inainte de joc! Ciocanul trecea pe rand de la unu' la altu', care nimerea, care nu. Cel care pierdea, trebuia sa dea de baut la fiecare! Am iesit pe locul 5 din 12! :D A fost super distractiv!

A doua zi (adica azi dimineata) vremea n-a tinut cu noi, a inceput sa ploua! Am iesit pe afara sa fac cateva poze si m-a udat din cap pana in picioare, dar mie imi place ploaia! Surpriza a venit tot de la omul caruia ii place roze-ul de Bacau, unul dintre maestrii cuielor, cum doriti voi sa-i spuneti. A incins cuptorul din foisor inca de dimineata si a trantit cateva pizza de am zis ca explodez! N-am mai mancat o pizza asa buna de mult timp!
Pizza in cuptor/ Foto Mihai Enasel
Dupa ce ne-am satisfacut poftele, a venit timpul sa plecam inapoi spre casa. Mi-a placut in Bucovina, cred ca am sa ma mai duc daca o sa mai am ocazia! Romania este inzestrata cu o frumusete a naturii deosebita, pacat ca nu ne ajuta si alte lucruri!

Bucovina, plai frumos / Foto Mihai EnaselNiciun comentariu :

Trimiteți un comentariu