duminică, 26 mai 2013

"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata"

Am simtit-o pe pielea mea astazi! Sa va povestesc cum, de unde si pana unde!

Incep dimineata relaxat, verific starea vremii, vad ca pe la 11am o sa ploua asa ca zic sa-mi fac un program de frecat menta in casa. Trece ora 11, nici o urma de nori, zic in capul meu "se mai inseala si meteorologii". Ce fac ce nu fac, ies cu bicicleta. N-aveam de gand sa fac vreun traseu mai lung, ci unul lejer (gen Gheraiesti). Am stabilit insa de comun acord cu Florin Popescu si Marius Sescu si am ales sa mergem prin padurea Trebesului, pe traseul des frecventat de mine si Florin. Ajungem in Trebes, trebuia sa cumpar apa ca nu mi-am luat (nu eram pregatit pentru un astfel de traseu). Surpriza, nici un magazin deschis! Intreb lumea ce se intampla, de ce nu sunt magazinele deschise si aflu ca "e garda in zona". Ne intoarcem in Margineni, luam apa, bagam piciorul in pedala si incepe sa ploua. Era o ploaie maruta, "sigur se opreste!" Intram in padure, a inceput sa ploua torential, era o atmosfera ca in filme! Tunetele rasunau ca niste basi grei!

Florin ne imbarbateaza, "hai ca mai incolo e mai deasa padurea"! Am acceptat, dar stiam ca nu e mai deasa :)) Ceva imi spunea sa continui, "nu te opri aici!", desi eram deja fleasca! Continuam, ploua din ce in ce mai tare, baltile din drumul forestier ingreunau situatia, pantalonii mi se lipisera de piele, papucii mei parca erau izvor, nu mai aveam practic loc uscat pe intreg corpul! 

Urmeaza coborarea. Incepusem sa vorbim despre vremea cand eram copii si ne placea in ploaie, veneam murdari acasa iar parintii ne certau! Nu mai e cazul acum! Daca tot eram uzi, murdari am zis sa luam asta ca un avantaj! Am transformat tot necazul in distractie! Am pedalat cat am putut de repede, nu ne mai pasa ca sunt balti si ca ne stropim, traiam o bucurie pentru fiecare stop de noroi care imi murdarea fata.   

Ajungem in oras, aici nici urma de ploaie! Lumea se uita ciudat la noi, nu stiau de unde venim si de ce suntem asa urati!

In concluzie, probabil ultima mea plimbare cu bicicleta pe anul acesta a fost cea mai intensa! Bine a zis cel care a rostit prima data vorba asta : "Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata"

4 comentarii :

 1. Cine a spus-o ca imi place mult tare !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu autorul, dar stiu ca ti se potriveste vorba! :D Succese!

   Ștergere
 2. Frumos! Dar de ce e ultima ta plimbare cu bicicleta pe anul acesta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai, in cateva zile plec, si s-ar putea sa revin acasa prin ianuarie (anul viitor) :))

   Ștergere