joi, 18 aprilie 2013

Calatoriile, drogul meu preferat! Partea a II-a

La sfarsitul lunii martie, abia intors din Didim, Turcia, scrisesem un articol despre calatoriile mele si tarile unde am fost. N-a durat mult si am plecat iar. De data aceasta am vizitat Sofia, Bulgaria, care a fost orasul de tranzitie spre destinatia mea finala, insa am avut timp destul sa ma pierd prin el (si la dus, si la intors). Sofia este un oras frumos, mi s-a parut a fi si curat! Surprins am fost de numarul mare de masini scumpe, in special Mercedes si BMW. Are cladiri cu arhitectura frumoasa, ca Bucurestiul practic, doar ca unii ar zice ca e mai frumos decat capitala noastra!


Am fost si in Skopje, capitala Macedoniei, insa nici acesta nu a fost destinatia finala. Am petrecut acolo 2 zile, la niste prieteni ospitalieri. Astfel, am prins orasul si noaptea, si ziua! Trebuie sa marturiesc ca este mai frumos noaptea, probabil datorita sistemului de iluminat care ii ofera un aer deosebit. Centrul nu este vechi, cei de acolo mi-au povestit ca lucrarile au inceput acum 2 ani, si vor sa le temine in 2014, deci cam tot ce vedeti in poze este nou. Mi-a placut, am vizitat si un muzeu in care ghidul ne-a prezentat in vorbe scurte toata istoria Macedoniei. Au zidurile unei cetati in centrul orasului, cateva moschei si un mare bazar.

Destinatia finala a fost Kriva Palanka, un orasel din Macedonia, situat nu departe de granita cu Bulgaria! Acolo a avut loc proiectul. E un orasel situat pe coastele unor dealuri. Am respirat in fiecare dimineata aer curat si mi-am clatit ochii cu masini vechi, ziceai ca sunt intr-un film turnat acum 30 de ani. Cred ca am sa fac un album doar cu acele masini! A fost frumos! Au o manastire construita in secolul XIV, celebra in toata Macedonia.Cam atat deocamdata, sper sa nu ramana ultima mea calatorie! Astept altele!

Pentru mai multe poze din Stralsund, Wolfsburg, Berlin, Wroclaw, Gdansk, Varsovia, Dresden, Sulaymaniyah, Istanbul, Ordu, Didim, Sofia, Skopje, Kriva Palanka, apasati pe numele orasului din care vreti sa vedeti poze si veti fi directionat in albumul de pe Facebook.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu