joi, 28 martie 2013

Photoshop. Cum poti transforma o poza intr-o fotografie?

Photoshopul este programul care te ajuta sa transformi o poza intr-o fotografie, o fotografie intr-un tablou, un tablou intr-o amintire!


Nu am folosit insa Photoshopul dintotdeauna! Eram prin clasa a 10-a la liceu, n-aveam aparat foto dar aveam un telefon mobil cu o camera foto de 2 Mpx, pe atunci era revolutionara pentru ca aparatele de fotografiat digitale aveau 6 Mpx. Faceam poze cu acel telefon, erau cat de cat ok, le incadram bine fara sa fi citit vreun manual de fotografie. Ajungeam acasa, le "editam" in ACDsee, un program de vizualizat poze, care avea si doua trei butoane. Unul de text, unul de crop si unul de Sepia :)).

Nu mai tin minte cand am trecut la Photoshop, insa imi aduc aminte ca-mi prindeam urechile grav de tot! 

In anul I de facultate, din banii de bursa, mi-am cumparat un FujiFilm S1000fd, un aparat foto compact de, wow, 10 Mpx! :)) Cred ca tot atunci am inceput sa utilizez si Photoshopul, stiu ca puneam poze editate pe Hi5 (o faimoasa retea de socializare inaintea Facebook-ului) si le placeau tuturor.  De atunci mi-am "injectat "acest hobby in "sange", si nu mai scap de el!

In toamna anului 2011, dupa o vara intreaga de munca, mi-am cumparat acest Canon 550D, iar acum am la el 3 obiective : 18-55, 55-250, 85mm 1.8.

Photoshopul este un program vast, daca stai bine si analizezi, zi de zi poti descoperi ceva nou in el. Sper ca sa-mi permit sa-l cumpar candva, sa nu-mi mai folosesc in varianta Trial.

Sa revin totusi la subiectul acestui articol! Am transformat o poza intr-o fotografie, sau cel putin asa imi place sa cred! Cati dintre voi stiu ca la o poza poti lucra si 2-3 ore pana esti multumit de ea? Stiu din anii anteriori ca unii imi cereau "sa le dau un efect pozei lor", sau "sa le schimb background-ul", insa ei nu stiau cat dureaza chestiile astea, si cum se fac. Cu diferite ajustari unde este cazul, puteti transforma o poza obisnuita intr-o fotografie, iar rezultatul va placea prietenilor.

Dati va rog un like paginii mele de Facebook, o sa public acolo urmatoarele mele lucrari! Enasel Mihai

Ps: Multumesc mamei pentru ca ea m-a focalizat in poza aceasta! :))

8 comentarii :

 1. Răspunsuri
  1. Am uitat sa zic ca depinde si de gusturile fiecaruia :))

   Ștergere
 2. E adevarat , dureaza ore intregi sa prelucrezi o poza in PS , dar cand e o pasiune totul devine mult mai simplu.
  Referitor la poza care ai prelucrat-o am observat ca folosesti mereu aceleasi efecte.PS-ul este un program foarte amplu si daca il explorezi mai mult poti obtine rezultate mult mai bune.
  Fotografia este frumoasa; imi place in mod special cum ti-ai prelucrat freza :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)) Imi place sa-mi pastrez stilul in fotografie!
   Multumesc!

   Ștergere
 3. Aberezi la cel mai înalt nivel. Photoshop nu transformă o „poză” în „fotografie” și nici o fotografie proastă în fotografie bună. Photoshop e doar pentru retușare, manipulare, etc. Lucru care se făcea dinaintea erei digitale.

  RăspundețiȘtergere