vineri, 22 martie 2013

O ţară de paie

Articol primit de la un cititor!

Aşa cum un arbore trebuie sa crească viguros pentru a rezista intemperiilor, sau cum o familie trebuie sa fie unită pentru a oferi protecţie şi continuitate membrilor ei, ei bine într-un mod similar un stat (o ţară) ar trebui sa fie puternic, orientat către progres prin susţinerea cercetărilor ştiinţifice, a reformelor economice si sociale intreprinse ş.a.m.d, toate acestea pentru a atinge un nivel cât mai înalt în ceea ce priveşte indexul de dezvoltare umană şi o poziţie de asemeni cât mai preferenţiabilă la nivel global. Dar după cum prea bine cunoaştem, există diferenţe uriaşe între ţări la nivel regional sau global.


Diferenţele sociale, tehnologice şi economice se resimt şi in cazul României care din păcate adoptă nu de puţine ori rolul unei ţări de paie prin ale cărei decizii la nivel central se opune unei direcţiei ascendente pe axa progresului. Să expunem particularităţile unei “ţări de paie”, în primul rând incapacitatea guvernului, care indiferent de apartenenţa sa politică, nu poate lua decizii favorabile dezvoltării naţionale. Vătămarea integrităţii naţionale prin faptul că din punctul de vedere al unor repere economice, sociale, militare şi nu numai, ne prefigurăm în contextul global ca fiind o naţiune necunoscută pentru mulţi. Ba mai mult, o ţară al cărui „conţinut de paie” dacă este privit de aproape ne redă imaginea unui mediu social şi politic în care angrenajele mecanismului decizional al guvernului sfidează orice logică şi bun simţ faţă de bunăstarea poporului său..

Chiar dacă ţara noastră se aseamană încă cu o marionetă de paie al cărui conţinut moale şi fără substanţă îi rezervă mereu o poziţie ancorată într-un con de umbră pentru o continuă neputinţă totuşi o zicală ne spune că, viitorul se construieşte nu doar se visează, prin urmare şi un popor îsi poate făuri naţiunea...din păcate trecutul cât și prezentul infirmă acest lucru.

Semnat, Anonim!

3 comentarii :

  1. Iata inca un articol deloc constructiv. Tot ce a facut Domnul Anonim a fost sa prezinte o situatie sumarizata la ceea ce cunoastem deja, cu obsesie pentru iarba uscata. Predominant pesimist si fara o solutie clara pentru subiectul expus, a neglijat faptul ca "paiele" au si ele folosul lor.
    Sugerez axarea pe un continut mult mai util si chiar lipsit de pseudo-intelectualism pentru articolele viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa tin cont de sugestii, cum am tinut cont si de a lui si i-am publicat articolul. Numai bine!

      Ștergere
  2. Inainte de a da vina pe guvern, as da vina pe mine. Pe noi. Ohoo, cate case am putea construi cu paiele astea...Dar e mult mai usor sa dam vina pe celalalt.

    RăspundețiȘtergere