miercuri, 20 februarie 2013

Ce fac daca m-am ars? Cum se trateaza o arsura?

Multi nu stim ce sa facem in cazul in care ne-am ars, sau din neatentie ne-am oparit, dar am gasit pe facebook un articol care ne invata ce sa facem intr-un astfel de caz :

Odată, când am fiert porumb, am încercat să verific cu o furculiță, dacă este deja fiert, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită. Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten, fost soldat în Vietnam. M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam , unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.  După zece minute, cănd mi/am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit.De atunci în permanență țin în
frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină,iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere.

Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește punga cu făină !! Este mult mai eficientă !! Totusi, cel mai bine ar fi sa mergeti la un doctor!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu