luni, 14 ianuarie 2013

Proiect interesant si aproape moca pentru tineri!

Am citit despre un proiect si intamplator cel care organizeaza astfel de evenimente imi este si prieten. M-a rugat sa adun cativa oameni dornici de o experienta interesanta in Turcia, asa pentru vreo 12 zile. Orasul in care vom participa la diferite activitati se numeste Ordu (cu iesire la Marea Neagra), plus ca e o sansa pentru voi de a iesi cateva zile din tara (daca nu ati mai iesit)

Plecarea este pe 28 ianuarie 2013 si intoarcerea in tara o sa fie pe 10 februarie 2013, o perioada cam dificila pentru elevi si studenti (care au sesiunea de examene) insa in viata trebuie sa faci si sacrificii pentru a avea beneficii. Eu m-am gandit sa merg si as vrea sa mai iau cativa tineri dornici cu mine! Astfel de experiente sunt rare si foarte folositoare! Timpul de a va decide este relativ urgent pentru ca trebuie sa anuntam organizatorii!
Pentru Turcia este necesar sa aveti Pasaport.

Costurile pe care trebuie sa le suportam noi sunt : 30% din transport (care va fi cu avionul) si 20 Euro taxa de participare, asta ar insemna cam 300-400 lei in conditiile in care stai 12 zile in Turcia, eu zic ca te-ar ajunge mai ieftin decat daca ai sta acasa! (Biletele de avion le cumparam noi si o sa ni se deconteze apoi 70% bani apoi). Cazarea si mancarea sunt asigurate. Din ce am verificat eu biletul dus intors ajunge cam 650 lei din care platim doar 30 % adica in jurul a 200 lei.
Taxa de participare se poate plati in conturile Asociatiei STEP
Lei: RO11RNCB0026121273600001
Euro: RO81RNCB0026121273600002
Aveti aici poze despre activitatile anterioare : Albume Facebook

Ps: Daca nu esti interesat sau nu poti, ofera linku-l unui prieten, poate el este dornic insa nu a avut pe cineva care sa ii ofere sansa.

Dupa colaborarea din vara, avem oportunitatea de a trimite alti participanti romani in Ordu, Turcia, pentru projectul Home Street Home. Mai multe informatii gasiti in urmatoarele randuri:

The youth exchange will take place in Ordu between the dates 28th January and 10th of February 2013. During the 12 days, participants will have the opportunity to build home to protect street animals in winter and inform people about how to protect street animals which directly promotes the notion of European citizenship. All participants will actively participate in all activities. Besides these, there will be some social activities OFF-ROAD, pool day, Turkish bath day, traditional Turkish family visiting ( we will have a breakfest + Turkish cafe and inform family about YiE) , cultural nights , promoting YiA programs and so on. There are 5 participating countries from:Turkey, Poland, Lithuania, Romania and Italy
 Despre organizatie :
Asociatia STEP (Surf The Earth Project) este o organizatie realizata de catre tineri pentru tineri, nonguvernamentala si non profit, care promoveaza valorile sociale si stimuleaza dezvoltarea personala a tinerilor prin arta, sport si creativitate.
De la infiintare, Ianuarie 2011, am trimis 48 de tineri in 15 proiecte Tineret in Actiune finantate de Uninunea Europeana in tari ca (Macedonia, Olanda, Malta, Polonia, Rusia, Bulgaria, Letonia, Cehia, Italia, Turcia, Germania, Grecia, Cipru). In cadrul organizatiei au loc schimburi interculturale intre tineri din toata lumea, se desfasoara training-uri, programe de invatare informala si non-formala, diferite activitati culturale, sportive, de voluntariat (cu implicarea Serviciului European de Voluntariat), programe de calatorii si nu in ultimul rand un loc in care tinerii isi pot exprima liber opiniile si ideile fata de evenimentele care se petrec atat local cat si in lume.
Site-ul Organizatiei : Surf The Earth Project - STEP


Un comentariu :

  1. Interesant articol, si proiect, si in acelasi timp este foarte informativ. Ar trebui sa existe mai multe astfel de articole de unde putem culege informatii cu privire la ceea ce ne intereseaza. Mai asteptam astfel de articole.

    RăspundețiȘtergere