miercuri, 16 ianuarie 2013

Cum faci sa te tina bateria mai mult la iPhone?

iPhone-urile si in general smartphonurile au in comun acest "defect" si anume ca nu tine mult bateria, in termeni putin mai tehnici, autonomia bateriei este mica. Autonomia ce insemna de fapt? Pai in cazul nostru este timpul maxim de functionare a telefonului cu consumarea completă a energiei din baterie până la urmatoarea incarcare. Un alt blogar scrisese niste generalitati insa eu am sa sustin o idee concreta.

Avand un smartphone ii poti creste autonomia bateriei precum si durata de viata a acesteia utilizand una din miile de aplicatii la care ai acces. Una dintre aplicatiile pe care le utilizez si eu, si care o consider ca fiind foarte buna pentru a face autonomia bateriei sa fie mai mare, adica sa te tina mai mult bateria in limbaj de cartier :)) este Battery Doctor, soft facut de Beijing Kingsoft Internet Security Software Co.LTd. Pornind aceasta aplicatie de fiecare data cand incarci telefonul, stii ca procedezi corect si ca bateria ta este incarcata indeajuns si nu este supraincarcata!

Ce te sfatuieste in mare aceasta aplicatie este ca sa nu faci incarcari complete a bateriei decat o singura data pe luna. O incarcare completa inseamna sa incepi incarcarea acumulatorului cand aceasta a ajuns sub 20 %. Tot Battery Doctor recomanda ca incarcarea sa fie partiala, adica sa bagi telefonul la incarcat in intervalul 20%-80% din statusul bateriei. Totusi, cand o sa ai aplicatia instalata, o sa te avertizeze cand sa-l conectezi la o sursa de curent precum si cand trebuie sa-l scoti ca nu-l supraincarci!

Are si un Rank, care iti arata cat de bine iti incarci bateria, 1 stea daca esti varza si o incarci full, si 5 stele daca o incarci partial si doar o singura data pe luna o incarci full! :)) Hai viata lunga si spor la incarcat baterii!

Eu am 5 stele, tu cate ai?

PS: Luati-le ca pe niste sfaturi, eu folosesc aplicatia si imi place!


2 comentarii :

  1. Misto aplicatia,si mai ales ca la ultimul update au facut rubrica cu "Accelerate" de optimizare a memoriei RAM :D

    RăspundețiȘtergere