duminică, 12 august 2012

Sunt cetatean al (Kurdistanului) Iraq-ului

Incepand de astazi am drepturi in Iraq.Ne-a luat o masina de prin anii '60 si ne-a dus sa ne puna viza. Am stat la cozi pe o caldura infernala. Credeam ca doar in Romania se sta la cozi, dar aici e mai jale. Am stat intr-un cort improvizat pana sa ajungem sa intram in cladire. Printre cei care voiau viza de sedere erau si iraniei, turci, chinezi si alte natii pe care nu le-am putut deosebi.

Femei in Iraq / Foto Mihai Enasel

Femeile sunt foarte rare aici, sau cel putin, stau ascunse in casa. Trebuie sa-mi pun centura de castitate, daca vezi una e imbrobodita de zici ca-i iarna, si trebuie sa aiba neaparat ceva pe cap (esarfa ceva). Traditiile sunt foarte ciudate. Am fost pana la un kurdis din asta la poarta, si cand m-a vazut maica-sa si-a pus o mana la ochi, eu am crezut ca s-a speriat de mine dar apoi am alflat ca voia sa ma invite in casa ei si ca e semn de respect.

Cam toti seamana intre ei. Toti au barba, toti au ochii inchisi la culoare, iar daca se uita lung si serios la tine, nu prea iti vine a zambi! Sunt in pana de idei astazi, astept sa se mai intample cate ceva sa am ce sa va povestesc. Keep in touch! Salam Aiekum!

Un comentariu :

  1. mi-a placut asta cu doar la romani sunt cozi.
    cozi sunt peste tot, doar la noi sunt draci daca se sta la coada. japonezii stau cumintei cu orele la cozi, inclusiv sa manance la restaurant

    RăspundețiȘtergere