joi, 19 iulie 2012

O vara plina de surprize pentru copiii din rural in cadrul scolilor de vara

Lunile Iulie si August se anunta pline de surprize si activitati recreative si educative pentru cateva sute de copii din mai multe comune din estul judetului. Motivul, ca in fiecare an, il reprezinta scolile de vara pe care voluntarii FSC impreuna cu colegii lor britanici de la Libra si Life au inceput deja sa le pregateasca. Jocuri, concursuri, distractie multa dar si informatii noi, ateliere si cluburi educative sunt deja gandite si planificate pentru a le oferi celor mici o vacanta de neuitat. Timp de o saptamana, sau chiar doua in unele comunitati, echipe a cate 20 de voluntari romani si britanici vor locui alaturi de copii si le vor oferi zilnic un program de vacanta deosebit menit sa le sporeasca interesul pentru cunoastere, invatare, dar sa le si ofere posibilitatea de a se juca si a se distra asa cum orice copil merita in vacanta.


Fiecare sesiune dureaza 5 zile (luni-vineri) timp in care voluntarii locuiesc in comunitatile respective, cartierul lor general fiind in cadrul unei scoli sau Club cu Lipici al FSC. Voluntarii dorm in salile de clasa si impartasesc conditiile de viata specifice locului. In cele 5 zile voluntarii vor trebui sa aiba grija de ei insisi dar si de activitatile pentru copii, sa se gospodareasca si sa-si gestioneze corect resursele.
Activitatile zilnice se desfasoara intre orele 8-14. In acest interval au loc principalele cluburi: de pictura, sport, creatie, muzica si dans, engleza si calculatoare acolo unde dotarile permit. Pe langa acestea sunt organizate diverse jocuri, menite sa dezvolte spiritul de echipa, disciplina, spiritul competitional si fair-play-ul. La sfarsitul zilei copii revin pentru discoteca in aer liber sau vizionarea unui film.
La sfarsitul fiecarei saptamani sunt premiati cei mai activi copii cu rezultate deosebite si cu o buna participare la activitati pe parcursul saptamanii.

“Si in acest an entuziasmul in jurul acestui proiect este extrem de crescut. Nu mai putin de 60 de voluntari romani si 40 din Marea Britanie s-au pregatit cu informatii, jocuri, materiale educative pentru a oferi copiilor din 7 comunitati o vacanta de neuitat. Incepand de saptamana viitoare, echipele de voluntari vor incepe deplasarea in zonele rurale pentru a trai experiente de vacanta si chiar de viata greu de uitat.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Iata mai jos programul complet al scolilor de vara din acest an:
23 Iulie - 3 August - comunele Podu Turcului si Motoseni;
23 – 28 Iulie – comuna Colonesti;
29 Iulie – 3 August - comuna Rachitoasa;
5 – 10 August - Slobozia Noua, comuna Stanisesti;
12 – 17 August – comunele Dealu Morii si Godinesti;

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu