sâmbătă, 23 iunie 2012

Cum am ajuns sa beau 2L de limonada!

Ieri la 5 dimineata impreuna cu un coleg, am plecat spre Bucuresti, auzise el ca e un mare targ de joburi, am incercat sa-l pun cu picioarele pe pamant si sa inteleaga, ca acel mare targ de joburi nu este chiar atat de mare si ca vor veni vreo 10 angajatori, din care 2-3 doar ca sa-si faca reclama!

Ajungem noi ca ciobenii in capitala, ne punem hainele de duminica, ii fac o poza la minut in parcarea hotelului unde avea loc conferinta, ii da un copy paste in CV, il mai revizueste putin si plecam in cautarea unui xerox. Intreb un barbat "Auzi boss, unde gasesc si eu un xerox?" bine n-am zis eu boss ca nu folosesc asa ceva, insa politicos am fost. Ne zice nenea ca in Agronomiei, "Intorci aici, faci stanga apoi dreapta". Gasim noi agronomiei, scoatem la imprimanta cate 10 CV-uri apoi ne intoarcem la targ.

Ne intalnim acolo si cu un fost profesor, acum actual prieten, care aflate ca sunt in Bucuresti si m-a sunat pentru a schimba cateva vorbe. Cum eu stiam de acasa la ce sa ma astept, nu m-am enervat cand am vazut acolo intr-o sala de conferinta 10-12 angajatori, dintre care 3 firme gen "BestJobs, My job" si altele care nu le mai retin. Sorin ce-i drept, a fost putin dezgustat, se schimbase putin la fata si zambetul ii pierise. Am impartit si primit impresii, am lasat CV-uri, toti se bateau cu pumnul in piept ca angajeaza studentii, dar suntem constienti ca toti cauta "experienta".

Am plecat noi de la targu' p**ii, mancam ceva, apoi ne zice Profu', haideti in centru' vechi, bem o bere acolo. Eu, ca si dansul, voiam un Ciuc cu lamaie, rece, da rece frate! Din pacate nu am gasit.:)) Ne oprim la una din miile de terase care sufoca centrul vechi, vedem in meniu :"Limonada la 1 L". Wow! "De asta imi iau!". Comandam noi 3 limonade reci si bune, bem, bem...bem. Eram mai insetat decat un bou. Am baut carafa aia in mai putin de 3 minute. Le-am zis astora ca tot mi-e sete, la care zice profu' "foloseste-ti farmecul si zi-i sa-ti puna apa peste". O vad pe domnisoara ospatarita si o intreb daca imi poate pune apa peste gheata si lamaia ramasa. Ea zice "sigur, imediat!". Le zic prietenilor "A zis ca imi aduce si nici macar nu am zambit! Ahahha, ce  tare-s!"  :))

Trece un minut, doua, vine fata cu inca o limonada! Am ramas mut, ii explic ca eu i-am cerut putina apa peste gheata din care bausem deja, "Vai, am inteles ca doriti inca una...", "Ok, las-o asa, nu e nici o problema!", si uite asa am ajuns ieri sa beau 2 L de limonada! Le ziceam apoi ca inainte aceasta metoda se folosea drept tortura, diferenta este ca eu am platit pentru ea! :)) Uite asa m-am usurat (la propriu) de 24 lei! :)).

Un comentariu :

  1. Macar te-a racorit putin. Si cu targul ala mare de joburi care s-a dovedit a fi cam mic cum a ramas, a-ti mai fost contactati dupa ce a-ti depus CV-urile?

    RăspundețiȘtergere