marți, 15 mai 2012

Romanii si engleza lor de balta!

Ieri eram lesinat de foame, dupa ce am venit de la conferinta AutoMetForm (nu va zic mai multe despre asta pentru ca ar fi plictisitor) am fugit direct la Delicatesse din Grundwalski sa cumpar ceva sa umplu mațu! Ma urc in tramvai, erau 3 persoane, dintre care o romanca, un spaniol, si inca un barbat. O salut pe Alexandra (o intalnisem cu 2 luni inainte, deci o cunosteam), vorbim, ii zic ca ma duc la cumparaturi, ea se duce cu spanolezu sa-si incarce cartela, apoi vine barbatul la noi si intreaba atat :"Dominikanska?" Ne-am prins noi ca intreaba daca acel trambai merge sau nu la Dominikanska, si noi nu stiam cum sa-i raspundem, credeam ca-i polonez. Si ii ziceam :"Dominikanska nie!, Grundwalski!" si i-am explicat prin semne ca o sa coboare cu mine! Apoi zice el ceva in engleza, si ii zicem "Aaa, dar stiti engleza, e bine!". Ne intreaba el de unde suntem, ii zicem ca Romania si Spania, apoi de ce suntem aici, si zice el "Pai eu predau engleza aici!" Ahahahaha, mi-a picat fata! :)) Omu' era din California (ambii parinti sunt polonezi, dar el nu stie limba poloneza pentru ca a crescut acolo). A fost faza dura cum incercam noi sa-i explicam cand tre' sa coboare, crezand ca e polonez si ca nu stie engleza.

La un minut dupa treaba asta vedem un mesaj pe ecranu care afiseaza numele statiei urmatoare. Era un mesaj de genul :"Va rugam sa compostati biletele, altfel riscati o amenda intre 120-1000 zl" ceva de genu asta. Si spaniolu nu stia ce inseamna, si eu destept, ii traduc in engleza! :)) "Please compostate your ticket, if not you ...bla bla bla" si incepe sa rada Alexandra: "Ce-ai zis ma, compostate?" :)). Am inceput si eu sa rad =)) dar faza dura abia acum urmeaza. Mi-a povestit ea ca o fata a zis " The water clocotes at 100 Celsius degrees" da' cu accent din ala englezesc! =)) Ahahahha, atunci eram pe burta de ras =)) Cand ma gandesc ca poate multi romani nu stiu ce insemna "clocoteste" dapai s-o mai zici si in engleza. Ahahhahaahaha :)). Stiam ca, clocoteste = boiling in engleza, dar uite ca nu stiam ca stamp inlocuieste termenul meu prostesc compostate. Uite asa am ras toata dupa-amiaza! Eram in tramvai la intoarcere si radeam ca prostu singur! :))

Do you know now at how many degrees the water "clototes"? E bine daca stii! Pentru cei care nu stiu nici macar in romana termenul asta, clocoteste = a fierbe (punctul de fierbere al apei =100 grade C)

Un comentariu :