sâmbătă, 28 aprilie 2012

Sa fie Victor Ponta Mantuitorul romanilor?

Mai citesc si eu stiri chiar daca sunt plecat din tara, mai vad si mai aud una alta. Ieri am aflat cu stupoare ca Guvernul a picat, si ca Traian Basescu l-a numit Prim Ministru pe Victor Ponta. El apare mandru, pregatit sa ia asupra sa pacatele tuturor politicienilor, si sa spele de rahat toata politica facuta pana acum. Sa fie acest domn "mantuitorul" romanilor, si toti aceia care vor crede in Constitutie, vor avea viata vesnica buna?

Actualul Premier face parte dintr-o generatie mai tanara totusi decat cea de bosorogi care tot scapa basini prin Parlament si Guvern, dar profesori ii sunt tot cei despre care vorbeam mai sus. Oare e posibil sa aiba cineva radacini adanci infipte in principiile proaspatului sef al Guvernului? Vom vedea cum stau treburile, pana atunci sa vedem ce zice Victor Ponta :
"Sunt gata deja sa-mi asum responsabilitatea ca alegerile locale sa se desfasoare cu respectarea stricta a prevederilor legale si a regulilor privind o campanie electorala democratica. Acest lucru inseamna ca noul Guvern USL, daca va primi votul in Parlament, nu va folosi deloc pentru campania electorala fondurile publice aflate la dispozitia primului-ministru."
Noi ne-am cam invatat cu minciuni, acestea sunt deja clasice. Totusi, ca orice roman, vreau o viata mai buna in tara mea! Astept primele schimbari pe care le va face Victoras, draga! Pe 1 mai, vor fi alesi ministrii noului cabinet. Plecam de la prezumtia ca sunt cinstiti si corecti, ok ?

O alta intrebare ar fi : " Va primi Bacaul de la Guvern banii necesari, indiferent de cine va fi Primar/Prefect?

Un comentariu :