vineri, 20 aprilie 2012

Prima competiție oficială de cub Rubik din zona de Est a României.

Prima competiție de cub Rubik din zona Moldovei va avea loc la Bacău, pe data de 22 Aprilie. Vor fi peste 30 de participanţi din toata țara și oricine este binevenit să asiste, să privească concurenţii şi să înregistreze rezolvările.

Probele la care participanții pot performa sunt:
· Cubul Rubik 3x3x3
· Cubul Rubik 2x2x2
· Cubul Rubik 4x4x4
· Piramida

Competiția este in agenda oficiala World Cube Association, iar delegatul oficial este Radu Făciu, care organizeaza acest eveniment împreună cu organizația STEP – Surf the Earth Project - Bacău.

Concursul va avea loc Duminica, la Mall Arena, intre orele 11.00 - 18.00. La eveniment va participa si Cristian Leana, tânărul care a impresionat juriul la „Românii au talent” și urmează să participe în semifinală! Nu ratați ocazia să îl vedeți în direct!
Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Inițial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat după numele inventatorului. A câștigat premiul special pentru „Cel mai bun joc problemă” la „Jocul Anului” în Germania. După 35 de ani de la „nașterea” sa, jocul continuă să fie unul dintre cele mai vândute din lume: până în 2005, 300 de milioane de cuburi au ajuns în casele din toată lumea.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu