duminică, 29 aprilie 2012

Ai Asigurare RCA?

RCA-ul sau Asigurarea de Raspundere Civila Auto, a devenit de-a lungul timpului din ce in ce mai scumpa. Toti soferii cauta cel mai ieftin RCA pe care il pot gasi, pentru ca in cazul unui accident, sa fie scutiti de anumite placeri care cu siguranta vor aparea daca nu ai incheiata Polita RCA.

Fiind obligatorie (daca nu o ai, risti o amenda intre 1000 si 2000 lei plus supendarea talonului si/sau a placutelor de inmatriculare) primul lucru la care te uiti cand vrei sa achizitionezi o asigurare este sa aiba un pret scazut, si sa obtii cat mai multe beneficii de pe urma acestui RCA. Un al doilea aspect de care tii cont cand cumperi este acela de a gasi aceasta polita doar la un click distanta, transportul sa fie cat mai rapid (de obicei 48 de ore de la achizitionare, oriunde in tara), sa-ti vina direct la usa, fara multe batai de cap! Pentru ca sa fii in regula, primesti  in 10 minute pe mail o copie a politei, pe care o poti folosi pana ajunge originalul.


Esti pensionar, bugetar sau minor? Intereseaza-te ca poti obtine reduceri substantiale! Un alt sfat ar fi sa citesti parerile altor clienti inainte de a incheia asigurarea!

Sa spunem ca esti implicat intr-un accident, si din punct de vedere legal, tu esti vinovatul! Ce-ai fi obligat sa faci daca nu ai avea incheiata o asigurare? O ipoteza ar fi sa contractezi un credit la banca, astfel, cu banii platesti daunele provocate celeilalte masini, si daca iti mai ajung, repari si masina ta. Daca e ati lovit o masina de lux, luati-va adio de la masina dumneavoastra. In schimb, daca ai RCA-ul facut, ei se vor ocupa de plata daunelor.

Avantajul politelor RCA de astazi este acela de a cuprinde si  acest sistem de bonus-malus, adica tu stii ca esti sofer bun, fara incidente, de aceea vei plati mai putin. Preturile difera in functie de istoricul care t-il faci. Fara prea multe incidente, platesti putin, cu multe incidente, pretul creste. Deci, fi atent in trafic! Acest sistem include reduceri si pentru urmatoarele categorii de persoane : pensionari, bugetari si copii, dar cert este ca daca nu ai incidente, platesti un RCA ieftin. Acest sistem se aplica atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice!

Eu va doresc o viata intreaga fara accidente, dar e bine intotdeauna sa aveti "o usa pe care sa o puteti deschide."

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu