vineri, 23 martie 2012

About Wrocław

Wrocław-ul (se citeste Vroțuav) este un oras situat in Sud-Vestul Poloniei, aproape de granita cu Germania dar si cu Cehia. Al 3-lea sau al 4-lea ca marime(numar de locuitori) in Polonia, dar de 3 ori mai mare decat Bacaul.

Este un oras foarte frumos si foarte tanar, datorita numarului mare de studenti. Are multe centre comerciale spre deliciul pitzipoancelor care aici am observat ca sunt intr-un numar foarte dar foarte scazut! Un alt punct forte este sistemul de transport public. Imi place pentru ca nu trebuie sa astepti prea mult in statie pentru ca o sa vina ori un tramvai, ori un autobuz, si toate acestea au un orar in fiecare statie. Sunt multe cluburi, puburi si alte chestii din astea, dar eu nu sunt genul care sa ma intorc acasa in fiecare noapte la 3, prefer sa dorm!

Ce m-a impresionat iarasi este arhitectura din centrul orasului, Rynek-ul este frumos ziua, dar superb noaptea! Am atasat cateva poze pentru a va "aduce" langa mine. Mai multe poze despre acest oras le gasiti accesand albumul meu de Facebok cu numele Wroclaw, Polonia (for more photos, click on the link before)


2 comentarii :

  1. Avand in vedere ca raportul leu/zlot este 1/1, ce preturi sunt acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cam la fel ca in Romania, poate putin mai mari la unele produse, si mai mici la altele, dar ca medie sunt la fel.

      Ștergere