luni, 2 ianuarie 2012

Diferente de mentalitati intre batrani si tineri


Sunt multe diferente de gandire si exprimare intre doua categorii de varsta, ce-i drept la cativa ani buni distanta intre ele. Categoria 50-60+ si categoria 15-25. Noi astia tineri suntem satui de : "Un' te duci tu mamaie la ora asta ca-i 8 ceasu'?" si "Pe timpul meu...", insa pentru cealalta categorie aceste lucruri sunt la ordinea zilei, si traiesc timpurile de atunci, si ii luam in ras.


Eram cu Dorin la Posta 9, trebuia sa ridicam un colet. Stateam frumos la coada si vine o babuta, se aseaza in rand dupa fata din spatele nostru. Nu trec 2 minute si incepe cu intrebarile :"Da', toata lumea sta la coada pentru colete?", "Da' a venit cel care trebuie sa...?", "Oare dureaza asa mult la fiecare?", "Pana la cat are program" [...]. Asta a fost cat am stat afara, cand am apucat sa intram in camera aia de 1x2m, alta serie de intrebari "Oare ala e coletu' meu?", "Ai vazut, l-a pus sa semneze!", "I-a cerut buletinu!", "Sper sa nu fie greu pachetul". Iese la un moment dat un barbat cu un pachet desfacut. "Dar le desface?, le si cantareste?", "Daca am cine stie ce in pachet, tre' sa vada el ce am eu acolo?". Eu cu Dorin eram pe jos de ras, completam orice zicea babuta!

Batranii astia sunt culmea! Au o pofta extraordinara de informatii, vor sa stie totul! Lucrurile li se par atat de serioase si de complicate, in timp ce eu cu Dorin radeam si ne asteptam randul, stiam ca o sa dureze 30 secunde de fiecare cat dam o semnatura, se uita domnul acela sa vada daca avem produse interzise, si apoi suntem liberi. Dar, trebuie sa-i intelegem, si ei pe noi, suntem aceia care le vom plati pensia! :))

3 comentarii :

  1. :))) primea baba pachet din state? :)) apropo tu ai platit cumva TVA la colet din afara, ca eu primesc saptamanal colete cu valoare intre 100 si 1 $ :))) si nu am platit nimic. Si s a trezit ala sa mi bage tva pe un pachet de ....16$ /:) . Nu vroia sa mi dea chitanta, dupa ce m am luat de el mi a dat. Tu ai platit ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde daca primesti dintr-o tara membra UE sau nu. Nu am platit pentru ca valoarea coletului meu nu depasea 10 euro!

    RăspundețiȘtergere