joi, 5 ianuarie 2012

Cum ne influenteaza mass media opinia


Omul poate fi influentat foarte usor. El tine cont de niste aspecte pe care le vede, si in scurt timp trage concluzii. 


Mass media poate manipula creierul oamenilor intr-un mod foarte simplu. Luam spre exemplu aceasta imagine (prima din stanga). Daca nu ati vedea intreaga fotografie ati crede ca acel om a fost ranit iar acum este tinut fortat, sub amenintarea armei la cap!
O afirmatie foarte grava zic eu. Aceasta ipostaza prezenta in fotografie ne poate pune in situatia de a critica gestul soldatului, suntem ofensati de actiunile lui si nu ne mai incredem Armata.


A doua poza (cea din dreapta) o sa va schimbe total perceptia. El apare ca un om ranit iar un soldat ii ofera de baut. O fi fost dupa ce i-a salvat viata, iar acel soldat a devenit sigur erou. Toti il aplaudam, vai ce soldat cu suflet bun si ce inima mare!


Vedeti cat de usor putem fi influentati? Televiziunile deja fac asta, poate       v-ati dat seama.

Acum priviti poza originala si cu cele doua ipostaze, stanga si dreapta, si o sa aveti perceptia corecta asupra fotografiei. Doi soldati ajuta un ranit si ii ofera apa acestuia. Cel cu pusca n-are nici o intentie, pur si simplu s-a nimerit ca teava pustii sa se suprapuna cu fruntea barbatului. Faptul ca acesta pare sa tinteasca spre el, e o iluzie optica.

Think again before acting!2 comentarii :