vineri, 13 ianuarie 2012

Cel mai destept om din istorie.

Evident, nu este vorba despre mine :)) si nici despre Albert Einstein, despre care multi cred ca el e desteptaciunea intruchipata, chiar si eu credeam pana sa citesc despre baietelul asta, William James Sidis, care a trait in perioada 1898 - 1944.

El avea un IQ de 300. Putine sunt cazurile acestea, si se remarca prin faptul ca inca de la varste fragede, stiu sa citeasca si sa invete lucruri pe care noi, astia normali, nu suntem in stare la acea varsta.
"La vârsta de doi putea citi în limba engleză, iar la patru ani scria în franceză. Până la opt ani învăţase opt limbi străine (latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă şi armeană), după care a creat de la zero o nouă limbă, pe care a intitulat-o Vendergood. Mai târziu, avea să vorbească nu mai puţin de 40 de limbi străine. A intrat la Harvard la vârsta de doisprezece ani şi a absolvit prestigioasa universitate la vârsta de 16 ani, în 1914."
Viata lui s-a incheiat in urma unei hemoragii interne, si a murit la varsta de 46 de ani. Mai multe despre William James Sidis gasiti pe Wikipedia

Articol complet in Realitatea


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu