luni, 14 noiembrie 2011

Invata sa te exprimi!

Este foarte important ca in societatea actuala, sa stii sa te exprimi, sa stii ce-ti iese pe gura, dar mai ales pentru fete, sa stii ce-ti intra. Nici n-am inceput bine si deja am folosit un exemplu de exprimare, glumeam desigur, stiu, sunt nesimtit!

Ti s-a intamplat sa spui ceva, dar exprimarea fiind gresita, a iesit altceva si nu te-a ajutat cu nimic, din contra, ti-a daunat. Vrei sa exprimi ceva, insa acel lucru sa nu se interpreteze? atunci fa-o in asa fel incat sa nu fii propriul tau calau.
Si cum cele mai bune invataturi sunt cele date prin exemple, o sa va dau si eu cateva cu care probabil toti v-ati confruntat, sau va veti confrunta daca nu va exprimati ideile corect si complet!.

Este o diferenta mare intre "nu pot" si "nu vreau", nu? Ei bine, un prieten o sa sesizeze imediat aceasta diferenta cand atunci cand ii vei spune "nu vreau sa vin cu tine" in loc de "nu pot veni cu tine", la fel vei sesiza si tu o mare diferenta intre: "Vino!" in loc de "te rog vino!" (bineinteles se face exceptie la acest caz cand "vino" iese din gura unei fete)

Momentul ales pentru a te exprima este iarasi foarte important! Esti la scoala/liceu/facultate, stii ca e ora de ascultat, nu ti-ai invatat, in timpul orei profesorul te ridica in picioare si zice cuvintele care baga sub banca orice elev oricat de bun ar fi, si anume :"Ce-ai invatat pentru astazi?", sau unii pentru a face teama aceasta si mai personala, folosesc si numele respectivului :"Ia zi ma' Vasilica, ai invatat pentru astazi, sau iti pun un 4?". Daca urmatoarea ta propozitie incepe cu "Nu am invatat" deja restul nu mai conteaza, esti ars! De ce e importanta exprimarea dar in acest caz si momentul ales pentru a o face? Pentru ca uneori iti poate salva pielea, in acest caz ti-o salveaza sigur (daca nu esti la prima abatere), tot ce trebuie sa faci este sa astepti profesorul inainte sa intre in clasa, si sa-i explici motivul pentru care nu ai invatat. Te va absolvi de stresul ca vei fi ascultat din timpul orei, si de bataia de acasa.

Ps: exprimarea tre sa fie sincera si sigura, si daca glumesti fa sa se inteleaga asta. Am facut si eu cateva glume in articol, spre ca m-am exprimat asa incat sa va dati seama ca am glumit.

2 comentarii :