miercuri, 16 noiembrie 2011

De ce mergem la scoala?

Suna a intrebare de clasa I, insa toti uram scoala din varii motive, unu' ca nu-i place sa se trezeasca dimineata, altul ca e prea departe, ca sunt multe ore, ca matematica e grea, ca Baltagul este titlul cartii dat de obiectul crimei si nu de numele personajului principal! (BALTÁG, baltage, s. n. Topor cu coadă lungă, întrebuințat și ca armă)

Ce va propun eu, este sa facem un mic exercitiu de imaginatie. Ganditi-va ca acest creier al nostru este ca o baza de date. Aceasta baza de date, ca oricare alta, stocheaza informatii, pentru ca asta este rolul ei! Valoarea bazei de date creste proportional cu marimea ei, adica, cu cat expansiunea bazei este mai mare, cu atat iei mai multi bani pe ea, sau sa exprim in termeni de cartier, cu cat ai **** mai mare, cu atat esti mai smecher!

O baza de date se mareste treptat de-a lungul anilor, in timp ce **** se opreste pe la 18. Am facut glumele astea pentru a va atrage in subiectul propus, stiu ca fara cuvantul sex intr-o propozitie, nu ai cum sa obtii atentie maxima, asa ca m-am folosit de un mic artificiu. Revenind, pe intelesul tuturor spun ca acest proces de invatare este foarte bun, recomanand sa stii cate ceva din orice domeniu, sa fii interesat de orice prostie (la un moment dat n-o sa ti se mai para prostie). Doar acumuland diferite informatii le poti mixa intre ele, creierul este capabil sa gaseasca noi solutii sau combinatii ale acestora, ajungi sa dai raspunsuri care vin din senin (dar defapt noi le aveam acolo insa daca nu le-am folosit/actualizat, le-am "uitat", sa zicem).

Stiu ca la prima vedere sa rezolvi x + y - 2 = 0 nu ne ajuta cu nimic, si nici faptul ca Fat Frumos era gay de fapt, (asta fie vorba intre noi) insa ajuta la procesu de gandire si de creativitate. Fiti dornici de comunicare, doar asa aflati lucruri noi, experimentati, si oferiti altora experienta voastra sau o primiti pe a lor. Ce vreau sa concluzionez, este faptul ca pentru voi invatati! Baza aia de date tre' sa o extindeti, asa cum vreti un hard mai mare si un procesor mai bun si 8 GB de ram, asa tre sa va fie si capu'!

Am un mare regret ca abia acum realizez toate astea!

6 comentarii :

 1. dap..cred ca regreti dupa ce iti citesti articolele

  RăspundețiȘtergere
 2. Aceasta baza de date,[b]ca ori[/b] care alta, stocheaza informatii, pentru ca asta este rolul ei!

  degeaba zici de "BALTÁG, baltage, s. n. Topor cu coadă lungă, întrebuințat și ca armă" daca nu cunosti "ORICÁRE pron. nehot. Indiferent care, care vrei, fiecare, orișicare. "

  RăspundețiȘtergere
 3. Prietene anonim, inteleg ca esti destept, dar admiti ca poti gresi fara sa vrei?

  Acum ma uitam de ce scrii "oricare" dezlegat, si nu intelegeam, apoi am vazut ca in textul meu este scris gresit.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ca sa-ti raspund la intrebare , De fraieri. In scoala romaneasca nu faci nimic . Trebuie implicare plus pregatiri . Te duci la sc, iti baga pe gat o sumedenie de informatii, care mai apoi trebuie sa le uiti ca nu le-ai invatat corect, si o iei de la inceput ... !

  RăspundețiȘtergere