joi, 27 octombrie 2011

Tu in ce crezi?

Crezi ca exista un Dumnezeu care sa te pedepseasca daca ai gresit si sa te rasplateasca daca ai facut bine? Crezi ca preotii sunt "trimisi" de Dumnezeu pentru a intermedia legatura noastra cu El?

Va intreb pe voi pentru ca am ajuns intr-un punct in care nu mai stiu ce sa mai cred. Citesti din Biblie, ajungi la capitolul Apocalipsa, te inspaimanti, te caiesti, iti ceri iertare etc. A murit cineva din familie, sau cineva drag, trebuie sa dai de pomana ca sufletul sau sa ajunga in rai. In fiecare an trebuie sa vina un preot sa-ti sfinteasca prin casa, de parca apa aia cu care stropesc ei ar avea termen de valabilitate. Cozi lungi (interminabile chiar) de oameni, stand in frig la moastele unui sfant pentru a primi vindecarea, cand poate primea vindecarea stand acasa si nu-si mai complica boala, dintr-o simpla raceala sa dea in pneumonie.

Oare religia are vreo legatura cu Creatorul? Este constient fiecare ca religia pe care o are, poate ca nu este chiar cea corecta (exemplu : tu esti catolic iar cea corecta si adevarata ar fi budismul sau o alta). Sunt oare preotii oamenii buni si credinciosi care ar trebui sa ne fie exemple si sa ne indrume? Ce sa cred despre "Cel din urma va fi cel dintai" cand preotul coboara dintr-un Jeep, iar eu am sosete rupe in picioare? Sa nu furam, cand el baga mana adanc in buzunarele noastre?

De ce se construiesc biserici de milioane de euro in localitati (ca sa nu zic orase) in care poate n-au spital, scoli sau probabil nici apa curenta? O fi buna religia ca ne tine in anumite limite, dar aceste limite (gen cele 10 porunci) ni le putem asuma si noi ca principii de viata, nu sa le respectam doar ca faci pacat daca le incalci.Respectandu-ne pe noi si pe altii, putem scote din uz notiunea de pacat.
Imi trec multe prin cap, dar apoi o sa-mi ziceti ca exagerez.3 comentarii :

 1. am mai discutat noi subiectul asta ;). si NU. Nu exista Dumnezeu :)).

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu nici nu stiu ce sa zic.
  Nu am mai fost la biserica de un an.
  Nu fac Cruce la cladiri si nu am nicio legatura cu asa zisa Religie.
  Popii sunt oameni la fel ca noi,doar ca ei fura cu voia Dumnezeului masii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dau si eu o sugestie acuma na faci cum vrei...citeste traducerile coranuli si vezi si alte religii ca biblia asta saraca de cate ori a fost tradusa sa mai omis ceva sa mai bagat in plus...pe langa asta sensurile din o limba nu sunt aceleasi ca in alta limba si nu se poate traduce corect.
  Asta e doar parerea mea eu inainte eram catolica convinsa..adica na :) si nu de mult aflasem de islam...si m-am uitat la filmul cu Moise(pacea sa fie asupra lui) si cele 10 porunci cand a coborat de pe munte ca tot ai vb de ele cand a zis(zic in cuvintele mele ca oricum catolicii si ortodocsi au scrise diferit aceste 10 porunci daca cauti pe net)Sa nu va rugati la atcineva in afara de Dumnezeu sa nu iti faci chip cioplit si sa te inchini lui...si atunci am avut o revelatie sa zic asa...m-am gandit ok..noi at de ce ne rugam la sfinti si icoane si statui si etc?Asta a fost mica mea revelatie si de aceea dupa ce am citit si m-am documentat despre islam am vazut de fapt adevarata religie.
  Acuma nu te supara pe mine eu doar am raspuns nu incerc sa te convertesc ori mai stiu eu ce...ti-am dat o alta perspectiva pe care sa o vezi.

  RăspundețiȘtergere