joi, 20 octombrie 2011

Se interzice cersetoria?


Urasc sa vad oameni in toata firea sucindu-si mana si intinzand-o pe trotuar, dar mai ales ii urasc pe cei care stimuleaza acest fenomen, umplandu-i de bani pe rapanosii care de fapt strang averi pe spatele prostimii.

In Franta (tara sora a Romaniei) se fac demersuri pentru a se interzice cersetoria, nu de tot ci intr-un anumit interval de timp si doar in anumite zone, cum ar fi bulevardele principale, adica centrul. Ce fac ei? Le aplica amenzi, in valoare de 38 euro (un cersetor "bun" face banii astia in 5 minute), adica zganderesc rahatu', sau in muta in alte locuri. Stim cu totii ca romanul este foarte insistent, si nu se lasa cu una cu doua, este perseverent chiar! Cea mai buna metoda este inchisoarea cu munca zilnica! Sa sape santuri sa nu le mai trebuiasca cand ies de acolo.

In Romania cand se va da o lege care sa interzica cersetoria? Cand ne vom invata ca acestia sunt doar niste lichele care sug spiritul si civilizatia, iar voi, dandu-le bani, incurajati acest proces. Vor fi tot mai multi pe strazi! Auzeam ieri la TV ca in Londra un copil cersetor face 500 lire pe zi, ganditi-va daca parintii vostri iau atata intr-o luna! NU MAI DATI BANI CERSETORILOR! Oricat de dureroasa vi s-ar parea ipostaza in care sunt, majoritatea o mimeaza! Au actori mai buni decat Teatrul Bacovia!

2 comentarii :

  1. Ai spus foarte bine mihai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum o sapttamana m-am intors din Franta-Paris.Poate nu in fiecare metrou erau romani care cerseau sau care canau dar unul din doua sigur...Ca sa nu mai spun de bazarul in care am fost abordati de 3 ori cu romanescul :"hai sa-ti dau o camera video" de compatriotii nostri .Si totusi am ridicat fruntea sus cand am fost inrebata de unde sunt si am raspuns Romania .M-am sraduit sa conversez in franceza si am spera ca eu si altii ca mine vor schimba macar in mica masura optica francezilor ca suntem o ara de cersetori si de tigani si vor observa ca suntem un popor civilizat si ca dincolo de uscaturi se poate vedea padurea...

    RăspundețiȘtergere