marți, 25 octombrie 2011

Scrisorile, si viata lor de mult apusa

Citind articolul cu Posta Romana, mi-am adus aminte cum ne invatau profesorii in scoala generala si in liceu sa facem cereri, sa concepem si sa scriem o scrisoare, sau sa completam un CV.

Acum probabil astea nici nu se mai invata. Pentru ce ai nevoie de o cerere cand te poti duce direct la sef, ii duci o punga cu cafea, si se rezolva. Pentru ce trebuie sa stii sa faci un CV daca tata are pile si te baga direct pe postul dorit? In zilele noaste nu mai este nevoie sa inveti sa faci astea.

S-a inventat telefonul mobil, programe de instant messaging, dar mai ales serviciu de e-mail! Pentru ce mai ai nevoie de scrisori ? Inainte, scrisoarea era singurul mijloc prin care puteai conversa cu cineva aflat la departare. O trimiteai azi, primeai raspunsul peste o saptamana (in cazurile fericite). Acum scrii 3 randuri intr-un mail, apesi send si in secunda urmatoare, destinatarul il poate citi.

Cred ca de prin clasa a 11-a n-am mai trimis o scrisoare, iar acum sunt anu IV. Voi cand ati trimis ultima scrisoare si cui ?


5 comentarii :

  1. Pff, ti-a trecut tineretea fara sa scrii o scrisoare de dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce vorbesti?! Pacat de "vremurile de mult apuse"... A trecut ceva timp de cand nu am mai trimis o scrisoare, dar maine voi expedia una mamei :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. De scris am scris, dar de trimis nu.Tin minte ca am scris una dar tot eu am si expediat-o.Am mers la adresa respectiva si am lasat-o in casuta postala ca am vrut sa fie anonima:D

    RăspundețiȘtergere