sâmbătă, 1 octombrie 2011

Terapie prin joc

Asociatia Trust Orfelinat Ungureni încheie proiectul “Program mobil de terapie prin joc” în data de 1 octombrie. Proiectul s-a derulat cu sprijinul financiar al Mol România si al Fundatiei pentru Comunitate, până la sfârsitul lunii septembrie 2011.

 Programul s-a desfăsurat în sectia de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică a Spitalului de Pediatrie Bacău. Beneficiarii terapiei prin joc sunt zilnic, în medie 25 de copii, care au suferit o formă de interventie chirurgicală, au traumatisme ale membrelor sau sunt imobilizati la pat.

 Geanina Macovei, educator in cadrul proiectului, declară: “Ne adresăm nevoilor emotionale ale micutilor pacienti, care prin joc percep spitalizarea mai prietenoasă. Multi dintre ei nu se pot deplasa, nu pot primi vizite, iar trecerea bruscă si traumatică de la mediul familial, cunoscut si îndrăgit, la starea de spitalizare, devine o experientă foarte stresantă pentru cei mici.“

 Astfel, terapia prin joc contribuie la îmbunătătirea comunicării personal medical - pacient, părinte-copil, reduce anxietatea generată de spitalizare, optimizează emotiile si ajută la îmbunătătirea actului medical, în vederea însănatosirii pacientilor. Asa este povestea Ioanei o fetită din judetul Bacău cu arsuri extrem de grave. Arsurile îi acopereau aproximativ 50% din corp, doctorii neacordându-i initial sanse de supravietuire. Însă lucrurile s-au îmbunătătit. Ioana si-a sărbătorit ziua de nastere în spital, alături de cei dragi. În această zi a sărbătorit si completarea primului puzzle din viata ei, un dinozaur, cu ajutorul Geaninei de la centrul de terapie prin joc. Tot Geanina povesteste si despre Vlădut, din comuna Galbeni. Vlădut a suferit un accident deosebit de grav, având ca rezultat amputarea unui picior. Însă si-a păstrat moralul ridicat în perioada întregii spitalizări cu ajutorul centrului de terapie prin joc. A beneficiat de jucării si de atentia personalului specializat, reusind să îi invingă în repetate rânduri la Scrabble, jocul lui preferat din acea perioadă.
Zilnic,sunt internati in aceasta sectie, în jur de 25 de copii, însă Spitalul de Pediatrie nu are fonduri suficiente pentru întretinerea unui centru de terapie mobilă prin joc. Astfel, Asociatia Trust Orfelinat Ungureni, împreună cu Spitalul de Pediatrie va solicită sprijinul. Micutii au nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a-si păstra bucuria si inocenta. Sprijinim împreună continuarea acestui program pentru copiii din sectia de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică. Apelăm la dumneavoastră si vă invităm să faceti donatii pentru acest centru în contul RO14RNCB0026030891850001 deschis la BCR Bacău.


Dacă doriti să vă implicati în proiect în alte moduri vă rugăm să ne contactati la tel. 0744650685 sau pe email trustung @b.astral.ro Asociatia Trust Orfelinat Ungureni este o organizatie nonguvernamentală, apolitică si non-profit, activă în domeniul social din octombrie 1990. La acest moment, Asociatia T.O.U. are în derulare 6 proiecte, ce vizează activităti de îngrijire, educatie, incluziune socială, îmbunătătirea actului medical.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu