luni, 12 septembrie 2011

Impresii despre Bucuresti

Pot fi gresite sau nu, sunt impresiile acumulate in 2 zile de stat in Bucuresti.

Orasul e mare, poate prea mare ca sa-mi placa sa locuiesc in el. Are multe locuri de vizitat, parcuri frumoase, sosele largi dar totodata neincapatoare. Centrul vechi este superb, parca pasesti intr-o alta lumea, nici nu zici ca nu esti intr-un oras din Romania, zici ca esti intr-un colt al Venetiei. Multe mijloace de transport, insa tot intarzii la o intalnire daca nu pleci de acasa cu juma de ora ca "safe time".

Partea proasta o consider eu ca sunt locuitorii. Am intalnit doua feluri de oameni: amabili, si cealalta categorie, increzuti! Eram pe o straduta din Lipscani, explicam cuiva cum sa faca poza, si un barbat se opreste langa noi "hai fa poza, ca nu vreau sa apar in ea nici cu fata, nici cu spatele!", o fi fost vreo vedeta, si-mi pare rau ca nu am recunocut-o!

Am avut parte de un moment comic, am aflat ca ei nu stiu ce-i ala bidon cu apa :)), ei cer la magazin "sticla cu apa", le-am explicat ca stica e sticla, iar bidonu e recipientul din plastic (PET). Ce mi s-a mai parut ciudat este faptul ca ei trec foarte des pe culoarea rosie a semaforului (ma refer la pietoni), si trec in turma, nu unu doi...
 Multa boschetarime, tiganii fac scandal si nimeni nu ia atitudine, e orasul lor, practic!

In final, cu bune cu rele, am sa ma mai duc acolo, ceva ma atrage!

6 comentarii :

 1. nu ai fost in centrul vechi acum 2 ani sa vezi ce era acolo..

  RăspundețiȘtergere
 2. Am fost, chiar acum doi ani! :)) Era santier ...

  RăspundețiȘtergere
 3. il atrage pe el=)))))))))))))))))))))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Bidon de apa zici la cel de 5 litri :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Regula in bucuresti e asta pietonii si mijloacele de transport intotdeauna trec pe rosu...de aceea niciodata nu ma simt in siguranta pe trecerea de pietoni...ma astept sa ma calce vreo masina pe culoarea verde.

  RăspundețiȘtergere