sâmbătă, 6 august 2011

Persoanele de fata se exclud!

Eram aseara la o terasa ("imi beam apa minerala" :))) impreuna cu un grup de prieteni, si dupa multe discutii, cineva face o remarca si ca scuza pentru cineva din grup foloseste expresia "persoanele de fata se exclud". 

Mie mi se pare o mare prostie aceasta expresie, si n-are nici o treaba cu realitatea, nu poate fi explicata de nici o logica. Pentru a intelege mai bine, o sa folosesc un exemplu. Sa zicem ca acum sunteti intr-un grup, discutati despre inteligenta celor din diferite licee, si pentru ca sunteti mai multi, fiecare e dintr-un alt liceu. La un moment dat, unu' zice: " ba frate, liceul X e cel mai slab, toti  de acolo sunt prosti!" la care tu te simti si zici :"eu invat in liceul X", si el o sa foloseasca "da frate, dar persoanele de fata se exclud". 
Oare chiar s-a scuzat? Va simtiti mai bine pentru simplu fapt ca atunci cand esti in acel grup esti exclus dintr-o anumita categorie, iar cand parasesti grupul chiar in seara aceea conditia se pierde si deveniti unul din prostii despre care vorbea el? Sigur ca nu! 

Nu stiu cat de bun a fost exemplul, dar am evitat multe alte exemple prin care jigneam pe careva, si l-am ales pe acesta.

Concluzia este: daca faceti o afirmatie, fiti siguri ca este adevarata si mentineti-va punctul de vedere pana la sfarsit, nu va folositi de expresii de genul ala, mie mi se par penibile si neconcludente :))


Un comentariu :

  1. Total de acord. Replica mi se pare cel mult o metoda de ultim moment cand zici ceva naspa. Si chiar si-asa, n-ar trebui folosita deloc. Point well spoken sir.

    Concluzia lu' NoX : NU generalizati !

    RăspundețiȘtergere