joi, 16 iunie 2011

Suntem prosti!

Noi, romanii ca natie, suntem prosti. Ce sa ne mai ascundem dupa deget, nu ne duce capu! Si ca sa nu-mi sariti toti la gat, va ofer si argumente:
"Romania ofera Japoniei un ajutor umanitar constand in apa minerala plata in limita sumei de 50.000 de lei, insa pentru chetuielile cu transportul pe ruta Bucuresti-Tokyo s-au alocat 383.000 de lei" Sursa
Cand am citit stirea asta, nu stiam ce sa fac, sa rad sau sa plang! Cum poate un om, cu capu pe umeri, si ajuns totusi intr-o functie de conducere (Ministerului Afacerilor Externe), sa semneze o asemenea prostie? Ganditi-va cum ar suna o oferta de genu :"Iti trimit ceasul asta, gratis, dar platesti tu transportul", celalalt bucuros: "Vai , multumesc! :X" Pentru ce sa multumesti cand transportul costa de 7 ori valoarea ceasului, adica de banii care-i dai pe transport cumperi inca 7 ceasuri din alea, boule!

Daca tot vroiau sa faca o treaba inteleapta, adunau cele doua sume : 50.000 dati pe apa si 383.000 dati pe transport, contactau o firma dintr-o tara din apropierea Japoniei (un exemplu bun ar fi Coreea), le ofereau lor banii in schimbul apei. Pentru ce sa transporti cantitati industriale de apa tocmai de la dracu (din Romania) ? Si o solutie interesanta data de un cititor :
"B****** Alex : super tare articolul tau ... mai era o solutie care mi-a venit in cap si anume cu banii astia cred ca puteai face un centru de purificare si tratare a apei direct la ei acolo.... care le-ar fi oferit apa pentru restul vietii ...."
Cand ne-o veni mintea la cap?

3 comentarii :

  1. niciodata. clar. spun asta pentru ca in fiecare zi ni se ofera astfel de exemple

    RăspundețiȘtergere
  2. Gândeşti greşit! Am trimis apă vie! În altă ordine de idei, un avion care să zboare până acolo ar costa 25-30 de mii. Amu' calculează tu câtă apă intra în 12 avioane şi întreabă'te unde îs banii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu cred ca mai trebuie sa ma gandesc!

    RăspundețiȘtergere